Valspaning i fina vindar

Den svaga vinden har ersatts med perfekt segling i en slör med spirad genua.

Det blåser nu ca 8 ms och sjön är fortfarande ok. Adde står vid rodret och lirkar fram Nerthus i 8 knop. Han spanar samtidigt efter val. Vi hörde på kortvågsradion att en annan båt hade sett val på 50 m håll. Annars inte så mycket djurliv, inte ens flygfisk. Fiskelinan ligger ute under den ljusa delen av dygnet men inte ett hugg.

Vädersituationen ser ganska bra ut. Vi har valt att hålla oss på 36 gr N för att undvika ett område med kulingvindar och grov sjö. Nu kommer vi sannolikt att bli upphunna av vindarna under ett tag men slipper förhoppningsvis den grövsta sjön som det ser ut nu.

Prognoser är just prognoser och lågtrycken kan välja en annan bana.

Just nu, 10.00 UTC (GMT) den 21 maj:

TWS 8 ms
TWD SSW
COG 090
SOG 8 knop

Pos: 36 13N 058 28W

TWS = Tru Wind Speed
TWD = Tru Wind Direction
COG = Corse Over Ground
SOG = Speed Over Ground

Per-Erling

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *