Svaga vindar

Den svaga vinden står sig fortfarande och inte förrän om ett dygn kommer ett skifte. Då vinden inte fyller seglen utan det bara slamrar och slår i riggen tänder vi gjutjärnet. Just nu kom ca 5 ms och vi rullade ut genuan och stängde ner maskin. Härligt tyst i månskenet.

Tyvärr blir dygnsdistanserna blygsamma 100 nm, men det kommer ändring om någon dag då en kuling varvat med 360 gr vindskiften väntar. Mest undanvind ser det ut som….

Jag hade skrivit till Lasse på Arianna för att berätta att vi, Kairos och Moonraker, har kontakt via SSB-radion varje dag. I morse då vi nästan var klara hördes helt plötsligt Lasses röst.

Lasse kommer närmast från Bahamas på sin segling mot Azorerna och ligger ca 500 nm väster om oss andra. Vi fick en trevlig pratstund och kommer varje dag försöka ge varandra positioner, väder och annan rolig info kring hur vi har det ombord på våra respektive båtar. Är det ngn radioamatör med bra mottagare som kanske kan lyssna kl 11 UTC på 6224 kHz USB.

Ingen fisk ännu 🙁
Pos kl 03.00 UTC.
35 29N 062 24N
Havet 24,3’ C

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *