Nu på Tobago

Nu ligger Nerthus på Tobago och närmare bestämt i Pirates Bay invid Charlotteville. Under seglingen upp från Surinam läste vi på om Tobago och fick veta att den trevligaste ankringen ligger just här. Först hade vi tänkt gå till Scarborough eftersom det var närmast men i underlaget jag sparat ner från www.noonsite.com, vår informationsbank på nätet, blev det givet att gå runt Tobago till andra sidan. Charlotteville ligger på nordöstra udden och vetter mot Caribbean.
Byn är liten och väldigt ”Västindisk” vilket vi gillar. Småskaligt och färgglatt.
Ankaret sitter bra där vi ligger på 20 m vatten och sandbotten. Provdrog med maskinen en extra gång innan vi i går tisdag åkte på en heldagsutflykt till andra änden av ön. En heldag som inleddes på slingrande vägar och som slutade med att Tomas och Leif flög hem till Sverige medan jag tog mig in till Scarborough och karnevalen innan jag for tillbaka till Nerthus. Det kommer att kännas tomt nu när de båda nu lämnar Nerthus efter den långa seglingen upp från Cape Town, en sträcka på ca 5700 nm och där vi fått uppleva så spännande och udda platser tillsammans. Långa ”ben” med stort innehåll som vi tre för med oss i upplevelsernas arkiv.
Karnevalen började vakna till liv vid 15-tiden och var full gång då jag lämnade vid 16.30 för att hinna tillbaka innan mörkret föll. Ljudnivån var bedövande från de enorma ljudanläggningarna i varje gathörn. Med hjälp av en öl och rom tillsammans med pulserande rytmer kom deltagarna i stämning och bjöd mig på en härlig upplevelse.
För min del blir det några dagar för mig själv ombord medan jag inväntar att Karol mönstrar på kvällen den 19 feb. Karol och jag seglar sedan ner Nerthus till Trinidad och Chaguaramas för att gå på varv och få nytt lager till rodret. Vi bytte lager på Kanarierna men fick tydligen inte rätt materiel så nu efter över 30 000 nm är det dags igen. Efter Trinidad fortsätter Karol och jag till Martinique där vi möter Maria och Anna, Karols hustru, för några veckors segling tillsammans. Karol och Anna besökte Maria och mig då Nerthus låg i Whangarei NZ för ett år sedan. Jag ser nu fram mot fin segling tillsammans bland de karibiska öarna.

Tomas och Leif vid parkeringsplatsen. Den uppmärksamme kanske ser Nerthus längst ut i viken.

Inne på stranden i Pirates Bay

Restaurang i ett litet hus med uteservering, alldeles vid stranden mitt i byn

Bra information. Här ska jag lämna in tvätt

Fem kopior av allt… Trevlig möte men det tog två timmar inkl väntan på att två andra båtar vara före oss

Utsikten från Immigration. Notera det tejpade fönsterglaset

Fint!

Ser ni elledningarna!

Bra sväng!

Fint va?

PE

2 Kommentarer
 1. John
  John says:

  Har vid ett tillfälle haft äran att få åka ombord på Nerthus, dock en väldigt kort tur ut och in hur Herrviks hamn vid sjösättning från slipvagnen.
  Har sedan dess följt ert äventyr runt jorden, en fantastisk resa ni gör och en otroligt välgjort och informativ blogg!

  Svara
  • Per-Erling
   Per-Erling says:

   John
   Vad glad jag blir att du följer o gillar bloggen.
   Vi gjorde två besök på varvet i Herrvik, alltid lika trevligt.
   Nu ligger vi på ett stort varvsområde på Trinidad för att byta roderlager. Det var just i Herrvik vi bytte det nedersta lagret senast. Gubbarna här undrar om det limmats på plats eftersom det är svårt att få loss. Jag får skriva till Kenneth:-)
   Hälsningar
   PE

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *