Välkommen Karol

I lördags kväll anlände Karol med privattaxi från flygplatsen som ligger ca 50 km härifrån och lite drygt en timmes bilfärd. Jag hade bokat en bil av ”Rambo” som gärna åtog sig uppdraget att möta Karol för 45 USD. Bensinen kostar ca 6 kr litern så privatbilar kör gärna for en rimligg peng. Rambo var i god tid på flygplatsen med en skylt som jag skrivit dagen innan. På resan tillbaka med Karol ombord stannade han två gånger för att träffa sina släktingar. Jag väntade vid piren med tre kalla Carib-öl. Varsin till Karol och mig och en till Rambo för väl utfört jobb.
Passadvindens vågor smiter runt udden till Man of war bay samt Pirates bay och ser till att Nerthus ruller ordentligt. Karol fick en tuff start i Karibien med brännande sol och sjögång. Nu efter två shakedowndygn är han med på banan. I dag har vi ägnat tid till att gå igenom ombordrutiner och säkerhetsfrågor.
I kväll tisdag seglar vi till Chaguaramas på Trinidad där vi ska byta roderlagret. Det är 90 nm så vi går innan mörkret för att komma fram i ljuset i morgon. Även om vi seglar till en hamn i samma land så måste vi besöka Customs och Immigration då vi kommer fram. Till kvällen lägger vi till vid varvet Peake Boat Yard som kommer att ta hand om Nerthus dagen därpå, den 22 februari.
Väderprognosen säger att vi får 7-8 ms och undanvind ner till Trinidad.
PE

Obligatorisk selfi

Karol vid den för natten upphissade jollen

Taxikillen Rambo dagen innan han skulle hämta Karol

Nerthus i utanför Pirate Bay

Här har vi spenderat ca fem timmar

Visa Karol förde av konserver. Bl.a. tomat, corn, svamp, smör och sylt

Fakta om Tobago

4 Kommentarer
 1. Leif Wictorén
  Leif Wictorén says:

  Hej!
  Vädret ser ut att hålla i sig 🙂 Här i Lokrume faller snön och det är tre till fyra grader kallt och kroppen får vila i soffan med influensa.
  Hoppas att varvsjobbet går bra.

  Svara
  • Per-Erling
   Per-Erling says:

   Hej Leif
   Jo vi ligger på torra land utan roder. Jag är lite fundersam över hur Mark som ska tillverka o installera lagret prioriterar oss. Vi får se, nu lördag så det är till att invänta måndag.
   På söndag cricket för familjer och oss på varvet. BBQ mm:-)
   Disigt o blött nu på morgonen annars otroligt varmt.
   Citronpressarna på SB åtgärdade. Tyvärr fäste inte silikonet på glas:-(
   Ha det så fint i stugvärmen.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *