Framme!

Efter 1830 nm är vi framme på Fernando De Noronha, 200 Nm utanför kusten i norra Brasilien. Trots att vi kom fram efter mörkrets inbrott valde vi an angöra bukten som anvisas för ankring.

Vi hade läst att det fanns många lokala båtar vid bojar som vi måste hållas koll på. Allt gick fint och med hjälp av GPS, strålkastare och radar hittade vi runt alla båtarna och kunde ankra på 18 meter med gott om plats runt oss.

Det har tagit oss tolv dygn att segla de 1830 nm från St Helena i mest svaga vindar, 4-7 ms. Den 16 december lämnade vi Kapstaden och gick via Namibia till St Helena och nu är vi framme på Fernando De Noronha.

Från början hade vi planerat gå till Ascension men ändrade oss i sista minuten och valde Fernando i stället. I morgon får vi se om vi är glada över beslutet, jag tror verkligen det.

I morgon blir det inklarering, efter att vi sjösatt jollen och tagit oss in till stranden för att söka upp myndigheterna. Det ska bli riktigt spännande att se vad ön bjuder då det ljusnar efter en hel natts sömn.

Hälsningar
PE

1 svara
  1. Jønsson says:

    Då får man önska välkomna tillbaka till bebodda trakter igen efter 16 dagar på Det stora blå.
    Nyfiken på vad ni upptäcker!

Kommentering är stängd.