På kurs mot St Helena

I morse kl 08.30 släppte vi vår mooring och lämnade Luderitz för att styra ut till havs lägga kursen på St Helena. Vinden ligger på syd och kommer efter några dagar att vrida mot sydost och avta. Nu har vi fin gång i 8-10 ms, solen skiner men det är fortfarande kyligt eftersom vattnet bara är 12 gr. Nu hoppas vi att värmen kommer till oss ju mer vi tar oss norrut. Solen står ju i zenit så det känns lite konstigt att det är så svalt.

Vi var tre båtar som lämnade i morse, svenska Kairos med Benny och en nyzeeländska båt som heter Lucie med Mike o Sue ombord. Nu får vi sällskap fram till St Helena och vi ska försöka hålla kontakt via radio en gång per dygn vid 18.00.

I går handlade vi färskvaror i stadens Sparbutik. Full rusch inför julen då de flesta hade tagit ledigt inför helgen. En och annan juldekoration men det är svårt att uppbåda någon julstämning. Det blir lite konstigt med rödklädda tomtar i butikerna, men vi har sett ngn i alla fall.

I kväll får vi ta fram vår lilla julgran i metall som vi fick av Birthe innan vi lämnade Sverige.

//Per-Erling

2 Kommentarer
  1. Kicki says:

    Vi önskar er en god fortsättning på julen, ett gott nytt år o en god sista del av er seglats.
    Hälsningar Kicki o Tomas

Kommentering är stängd.