Snart Namibia

Nu närmar vi oss Luderitz i Namibia och rundar udden för att gå ca 5 nm österut innan vi når hamnens inlopp. Vi lämnade Cape Town i lördags mitt på dagen så seglingen hit de 480 nm har gått fort. Undanvind hela vägen i i kulingvindar och en liten medström. Storen har vi inte satt under hela etappen, bara genua och fock.

Det är vackert att skåda in mot land nu. I diset skönjer vi konturen av ett kargt landskap, en öken som kommer bjuda på varmt väder så fort solen står lite högre och det kalla vattnet som omger oss nu slutar kyla ner luften. Vattnet håller bara 11 grader vilket gör att natten varit riktigt kall. Det varnas för kraftiga vindar då vi rundar udden om en liten stund.

Återkommer då vi ligger väl i hamnen.

Per-Erling

5 Kommentarer
 1. Ingegerd Fahlström
  Ingegerd Fahlström says:

  Midvinternatten är här och båtarna lastas. Allt under kontroll. Ser fram emot ert nästa ”strandhugg” Ingegerd

  Svara
 2. Johan Holmgren
  Johan Holmgren says:

  Hej på er, skönt att det går bra så här långt. Be Leif kontakta mig, exempelvis via WhatsApp.
  Hälsningar Johan

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *