Cape Town mot Luderitz

Nu har vi legat i Cape Town i dryga två veckor och det börjar dra ihop sig till avfärd. I dag lördag den 16 december lämnar vi lämna Sydafrika för att segla de knappa 500 Nm längs kusten upp till Namibia och hamnstaden Luderitz. Namibia var tidigare en Tysk koloni, därav namnet. De två veckorna vi varit i Cape Town har bjudit på rika upplevelser varvat med arbete ombord inför den långa passagen upp till Karibien. Hoppas få tid att återkomma kring livet i Cape Town.

I onsdags anslöt Leif Wictorén för att segla med Tomas och mig under två månader upp till Karibien. Leif var med sommaren 2015 då vi seglade Visby – Spanien. Jätteroligt att han gjort sig fri för ytterligare en etapp, den här gången i varmare och öppnare vatten. Under de två månaderna Leif är med ombord kommer vi att segla 5500 Nm och passera Ekvatorn. Förutom Namibia planerar vi stanna upp på St Helena, Ascension och ytterligare ett eller två stop, som inte är bestämda ännu, innan vi når Tobago.

Det känns att vi vänder hemåt nu, speciellt eftersom vi är tillbaka i Atlanten och kommer snart att korsa vårt spår från december 2015 utanför Surinam, norr om Brasilien. Vi påbörjar också arbetet med att så småningom sälja Nerthus, allt enligt plan. Nerthus är ju inte någon seriebyggd båt utan en specialdesignad yacht för långsegling, vilket visat sig stämma efter två varv runt jorden samt t.o.r Karibien under sena 90-talet. Det gäller att hitta någon eller några som vill ut på stora haven, varma som kalla, och som ligger i planeringstagen. Vi börjar redan nu eftersom marknaden är internationell och vi kan ge intressenter chans att segla Nerthus t ex i Karibien då vi anländer dit i mitten av februari. Fast det är klart, hon är trevlig att segla i Östersjön och norra Europa också.

Se fliken där vi presenterar Nerthus inför försäljningen.

Nu går vi till fel dock för att fylle diesel innan vi går ut på Sydatlanten och styr kosan norrut.. Bra vind utlovad:-)

Ha det så fint i julstöket önskar Per-Erling, Tomas och Leif

Taffelberget ser verkligen ut som ett taffel/bord

 

3 Kommentarer
 1. Ingemar Fagerström
  Ingemar Fagerström says:

  Hej!
  Önskar er behagliga dygn framöver… Jul & Nyår inkl.
  Det är ingen brådska hem/hit om det är sol, värme och schyst segling i vida vatten som lockar.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *