Cape Town

Nu ligger vi i Cape Town med Nerthus. Vi seglade upp henne från Hout Bay häromdagen tillsammans med Tomas, Annika, Maria och våra ensamseglande vänner Benny och Jonas samt Yolanda från England som reser runt i världen på motorcykel men nu har köpt ett liten flygplan som ska ta henne vidare.

Det blev en fin segling även om det blev delvis för motor då vinden var svag och enormt skiftande i riktning. Vattentemperaturen sjönk vid ett tillfälle till 11 gr. Vi såg tydligt på vattnet var ström och temperatur skiftade. Bergen påverkar också vindarna som kan komma störtande ner mot havet i orkanstyrka. Vi klarade oss bra och fick en fin segling in i stora hamnen och fram till vår plats vid Waterfront Marina. Två broar öppnades för oss just där Volvobåtarna stod på land för underhåll.
Här ligger vi fram till den 15 december då vi planerar gå norrut, antingen till Namibia eller direkt till St Helena, ön där Napoleon hölls fängslad fram till sin död.
I Cape Town träffade Maria och jag gotlänningarna Lasse och Bitten Ljung som vi gjorde en del utflykter tillsammans med, t ex till affärer med båtprylar. Vi bilade även ner till the Cape of Good Hope och Cape Point som är den högre klippan intill Godahoppsudden. Dramatisk natur men ett alldeles lugnt hav den dagen. Mäktigt att stå där på klippan och spana ut över havet där två oceaner möts, samt att vi seglade förbi platsen för ca två veckor sedan.
I går skulle Maria och jag ta oss upp på Lion Head eftersom Table Mountains linbana var stängd på grund av starka vindar. Jag förstår att linbanan var stängd eftersom vi tvingades vända om och kom aldrig upp på Lion Head i den rasande vinden.

I dag var vindarna snälla och vi fick en härlig dag uppe på Table Mountain, över 1000 m över havet. Bländande vackert att skåda ut över stad och hav.

Taffelberget ser verkligen ut som ett taffel/bord

På väg in till marinan och den för oss öppna gångbron. Volvorace-båtar på land för genomgång efter seglingen fr Portugal.

Här ligger vi bra och i skydd bakom Volvo Oceans servicetält. Ger skydd för de kraftiga fallvindarna från Table Mountain.

Gotlandsflaggan lagad efter hårt slitage.

Klara efter omvårdnad på land. Just sjösatta.

Cape Point vid Cape of Good Hope. Nästa landkänning söderut är Antarktis.

Hittade den här informationen i ett litet museum längst ut på Cape Point.

Ser ni de runda silona bakom det höga huset. Det är dessa runda silos man byggt om så vackert. Se bilder som visar byggnadens insida.

Entrén till konsthallen.

Detta möter mig och Maria då vi kommer in!

Hälsningar
Per-Erling

4 Kommentarer
  1. Ingegerd Fahlström says:

    Härligt att höra från er. Ta nu hand om er och njut av solen. Här är det mörkt och kallt. Regn och åter regn. I Paviken är vattenståndet så högt att man inte kan gå till fågeltornet utan båt. Ja här har det regnat över 500mm på fyra månader. Gode Gud hjälp oss från vatten från himmeln. Må ni nu ha en fin andra advent. Hjärtinnerliga hälsningar från hamnkapten med fru.

  2. Helen says:

    Hej! 15december o jag vill gratta min bror Leif på födelsedagen. Hipp hipp hurra för Leif idag 🎈 kram syster Helen

Kommentering är stängd.