Hej från Selaru

Efter tre dagars in-och utklarering lämnde vi Saumlaki vid 11.00 den 20 juli. Vi blev försenade med över en timme eftersom ankarkättingen var inlindad i ett gammal fiskenät. Inte ett aborrenät i nylon utan att kraftigt nät av tunnare rep. Till slut hade Axel och Nicklas lyckats frigöra oss från eländet och vi kunde sträcka ut i god vind mot den vik vi sett ut på en av öarna ca 25 nm bort.

Nu ligger vi här efter en spännande angöring där sjökortet kanske inte stämmer så bra och enligt bilden på navigatorn befinner vi oss en bra bit upp på revet. Trots allt ligger vi bra på slät sandbotten och på 3,5 m djup.

Ön heter Selaru och vi har ankrat på dess västkust, den sydligare viken på södra halvan av ön.
Har finns ingen täckning på mobilen så epost mm fungarar inte på några dagar.

Hälsningar
Per-Erling

2 Kommentarer
  1. Ingegerd Fahlström
    Ingegerd Fahlström says:

    Hoppas allt är bra och att vi snart får kontakt igen. Kom ihåg: om inte verkligheten överensstämmer med kartan är det kartan som gäller eller hur det nu var som man säger i det militära. Ingegerd och Bengt

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *