Val i sikte

Fin dag men tyvärr avtagande vind.
Mitt på dagen medan vi åt en lättare lunch i sittbrunnen såg vi utblåset från minst tre valar som passerade oss på några hundra meters avstånd. Utblåsen var väldigt höga och tydliga.

Sedan några dagar tillbaka har vi bevakat ett djupt lågtryck som rör sig in över Vanuatu, med starka vindar som följd. När jag tar ner GRIB-filer för området fram till och med den 10 maj ser vi att lågtryckets bana svänger ner intill de platser vi planerade besöka, varefter det ändrar kurs och tunnas ut. Vi har därför beslutat att ändra vår kurs och går nu till Nya Caledonien för att invänta rätt tillfälle att fortsätta till Vanuatu. Senast den 12 maj kommer vi till Port Vila där vi ska möta Tomas och Silvijas son Andreas.

Stämningen ombord är på topp och alla gläds åt det allt varmare vädret och duschar på akterdäck nu när havet är lugnare. Månen växer för var natt och är i det närmaste halv, vilket ger bra ljus i natten. Fullmånen kommer sedan att lotsa oss fram mellan korallrev och öar.

/PE

3 maj 2017 kl 20.30
Pos: S27 38 E171 16
Vattentemp 22,9

1 svara

Kommentering är stängd.