Surdegen levererar

Vi har senaste dygnet gynnats av fint väder med bra vindar som vridit från SV till SO. Sjön som tidigare var lite stökig är nu hur fin som helst. Några molntussar skymmer emellanåt den sprakande stjärnhimlen.

Ett tecken på att vi nu ligger ute till havs under en längre tid, den här gången ca åtta dagar, är att surdegsbaken kommit igång. Det är ju ett halvt år sedan vi senast bakade och under tiden bara underhållit och matat vår vän surdegskulturen. Det verkar som vår kära kultur har längtat ut och i dag levererat superfint bröd, till allas glädje. Nybakat bröd är alltid något extra. Bilder får komma då vi framöver får tag på uppkoppling.

Har läst på kring Albatrosser och tror mig veta att dom jag såg i går, alldeles intill Nerthus, var en Royal Albatross som blir upp till 305 cm mellan vingspetsarna. Mäktigt!

Dagens väderprognoser stärker vår plan att hinna före ett högtryck som kommer att utvecklas i vårt område. Högtrycket kommer att medföra svaga vindar vilket vi vill undvika. Därför planerar vi hinna förbi det området och därmed få behålla den fina vinden från ost eller sydost. Ser bra ut i alla fall.

Medan jag skriver detta sitter Magnus vid rodret och samtalar om stjärnhimlen med Maria. Tomas vilar inför sitt pass 21-24.00, tillsammans med Silvia. Jag och Py går på kl 00.00 till 03.00.

GPSen visar Syd 29 grader. Opua i NZ ligger på Syd 35 grader. Ön Tanna i Vanuatu dit vi är påväg ligger i sin tur på Syd 19 grader. Vi har med andra ord kommit en en bit mot målet:-)

Hälsningar
PE

Pos S29 37 E172 03
Vind SO 7 ms, stadig gång i lång dyning,
Vattentemeratur 22,8 gr

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *