Nytt dygnsrekord

Ett dygn ut från NZ och vi har tillryggalagt 195 Nm på 24 timmar. Ett rekord för oss om vi väger in att vi inte haft medström. Då vi satte dygnsrekord med 200 nm mellan Panama och Galapagos hade vi kraftig medström vilket vi inte har nu. Baksidan av den fina farten är givetvis att det blåser bra och går ganska hög sjö. Den höga sjön och rörelsen ombord har påverkat delar besättningen.

Att få sjöben tar en tid men redan nu är alla på benen igen och sitter och njuter av solen, regnbågen och det fantastiska skådespelt som omgivningen bjuder på.

Alldeles nyss fick vi besök av Albatrosser som seglade runt Nerthus. Dessa fantastiska fåglar med upp till 3,5 m mellan vingspetsarna är havets kungar och genom tiderna har sjömännen ansett att Albatrosser bär själen från omkommna sjömän. Förstår att man respekterat dessa mästerliga flygare som i timmar snirklar bland vågorna bara ngn meter eller mindre ovanför vattenytan. Vingspetsarna snuddar ytan medan den parrerar 3-4 metersrsvågorna utan att behöva ta ett vingtag.

So long from a happy sailor!
PE

Pos: S32 07 E173 14
Vattentemp: 21,1 gr
SSV 12 ms.

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *