Det rullar på

Varför ska det vara så dåligt väder medan vi är uppe på varv. Nu har det regnat i flera dagar, och jag menar verkligen regnat. Till råga på allt är cyklonen Cook på väg hit från Vanuatu, väster om Fiji. Nyheterna på TV varslar om enorma mängder regn med svåra översvämningar som följd. Man till och med varnar för att ge sig ut med bil vid sidan av de stor vägarna.
Vi hade fått tid för sjösättning in morgon torsdag men varvschefen kom förbi i eftermiddag och sa att eventuellt blir det inställt eftersom prognosen säger att det kan bli vindar upp mor 35-40 meter per sekund. Vi får helt enkelt avvakta.
Under alla omständigheter har vi fått mycket gjort ombord. Bottenmålningen klar samt nytt vattenlås på propelleraxeln. Vi upptäckte också att ett av stagen till masten hade en brusten kardel vilket medförde att vi tvingas byta staget. Vi har en hel del reservdelar ombord och lyckligtvis även ett extra vajerstag. I dag mätte vi upp längden och monterade nytt beslag på reservstaget. Nu sitter allt på plats vilket är väldigt skönt. Tomas som är mastgubbe passade på att monter en ny däckbelysning som krånglat sedan ett tid tillbaka. Däcket har också hunnit få ny färg med ordentligt med struktur för att vi inte ska halka.
Nu kväll och middag i varvets gemensamhetslokal där det finns ett stort kök och utrymme för alla båtarnas köksgeråd. Tomas och jag tillagade stekt lammkorv, sallad och kokt färsk majskolv. Brieost och ett glas vitt till förrätt (lite bakvänt kanske). Låter väl rätt ok?

Innan bottenmålningen. Slipat o klart.

Belöningen efter bottenmålning mm.

Borrar nytt hål för sladdgenomföring och montage av nya instrument i brunnen.

Kaffemugg som mått vid blandning av tvåkomponentfärg.

Målning under däck med tvåkomponentfärg.

Axeln lossad och med nytt vattenlås på plats.

gott med mat på arbetarfik i varvsområdet.

 

5 Kommentarer
  • Per-Erling
   Per-Erling says:

   Hej. Jo då, vi fick betongklumpar för att surra båten till om vi den skulle bli för tuff. Nu tog Coock en ostligare bana och vi kunde sjösätta. Härligt!

   Svara
 1. Birthe
  Birthe says:

  Hej så bra att ni kom i vattnet igen, har kollat vädret en tid och det har ju inte sett så lovande ut.
  Kan meddela att ute på Tynningö är det + 3 grader ( brr) och en frisk nordlig vind. Inte så kul påskväder.
  Håller inte med Calle om Goa gubbar, snarare snygga grabbar!
  Kram och glad påsk
  Birthe

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *