Förberedelser

Nu är det hög tid att komma igång med bloggen igen. Vi har haft ett uppehåll i bloggandet medan vi varit legat still med Nerthus eller varit på besök i Sverige. Nu har jag varit åter till Whangarei sedan den 20 mars och på heltid jobbat med förberedelser för vår fortsatta segling upp till Vanuatu och Solomonöarna. Planerad avsegling när vädret tillåter efter mitten av april. För att vi ska lämna NZ för öarna uppe i Pacific vill vi att orkansäsongen ska vara över, vilket vi nu börja bevaka.

Nerthus hänger i kranens vagga efter upptagningen.

Skrovet vattenblästrat och vattenslipat. Stilig trapp!

I skrivande stund är Nerthus på varv där Tomas, som kom till NZ för en vecka sedan, och jag bottenmålar plus mycket annat som hörtull en varvsvistelse. Planerar sjösättning på tisdag morgon.

Första vändan färg blev en vacker primer.

Vädret här är verkligen ombytligt. Tittar vi på prognoserna så är symbolen för dagens väder en sol, ett moln, en regndroppe samt en blixt. Ja så är vädret vilket gör att vi jobbar med ena ögat upp mot himlen och det andra på rollern. Undervattenskroppen är ca 50 m2 så det blir några drag med roller.

Utdelning efter ett omfattande förarbete, första lagret svart anti fouling.

Häromdagen kom Tomas bror Magnus med sin fru Py och Silvija till NZ och Whangarei. De ska sedan segla med upp till Vanuatu och vidare till Solomons. Maria ansluter innan avsegling den 15 april, efter ett lite längre besök i Sverige.

Dags att renovera toaletten och den elektriska pumpen. Ska inte gå in i några detaljer.

 

Nya spisen premiärtändes.

Häromdagen hade vi vår vänner Lisa och Sven-Gösta från den svenska båten Randivåg på besök. Vi grillade på varvets fina grill och åt inne det gemensamma utrymmet som finns tillgängligt för alla seglare som has sin båt på land. I går torsdag tog dom upp sin båt här så nu är vi grannar igen.

Grillmaster Tomas.

Nu är det kväll och vi är ganska trötta efter dagens jobb. Undrar hur många ggr vi kubbat upp och ner för trappen som leder upp till Nerthus, samt målarstegen.

Hälsningar
Per-Erling

4 Kommentarer
 1. Birthe says:

  Jättekul att ni startat bloggen igen och att man kan ta del av av era förberedelser och livet på varvet.
  Och när ni seglar iväg igen förstås.
  Här hemma har det varit turbulent med terroristattentat mitt i Stockholm . Läskigt.
  Bra att vara på säkert avstånd som ni är.
  Kram till er alla
  Birthe

  • Per-Erling says:

   Birthe. Roligt att du ser att vi är igång igen. Ska försöka hålla ångan uppe:-) Tomas hälsar.
   PE

 2. Ingegerd Fahlström says:

  Kul att höra från er igen. Bengt och jag har fullt jobb med att bevaka kryssningskajen så vi förstår allt springande upp och ned för trappor(stegar). De fundament (dykdalberna) som stått i hamnen, söder om oljehamnen, är nu på plats. En pampig syn. Påsken är snart här och nu blir det skitväder när många är nere för att öppna upp sina hus. DG:s båtar går som vanligt men trots extraturer är det fullt och trångt om plats i båda riktningarna. Med önskan om en Glad Påsk

  • Per-Erling says:

   Hej. Bra att ni håller koll på arbetet i hamnen. Tack för senast, det var så trevligt att träffa er.

Kommentering är stängd.