Framme på Nya Zeeland

Då är vi väl förtöjda i Opua Marina. Vi hade anmält ett ETA den 4 nov kl 10.00, och just kl 10.00 la vi till vid bryggan.

Det blev en hisnande vacker insegling i Bay of Islands tidigt i morse. Efter en natt utmed NZ och ostkusten och i en frisk halvvind kunde vi runda fyren och i smult vatten segla in till marinan. Vi la oss på anvisad plats där Quarantine, Customs och Imigration väntade på oss. Vi hade redan fyllt i alla papper, plockat ihop matvaror för att minska på skrivande på plats.

Vi blev mycket vänligt mottagna och processerna gick otroligt lätt och snabbt. Jag hade varit lite orolig över att man skulle vara knöliga kring bottenfärg och ev beväxning. Vid kontroll sa Quarantine att det såg mkt bra ut och vi kunde lägga oron åt sidan. Nu är allt i sin ordning och vi kan njuta av att vara framme och kanske bara ta lite lugnt några dagar innan vi börja fixa med allt som ska göras ombord efter 1,5 års segling.

Hälsningar
Per-Erling

7 Kommentarer
 1. BERTHLY Appelqvist says:

  Hej Per-Erling med besättning
  Ser ut som ni haft en bra segling senaste etappen, men det blir väl skönt slappa några dagar o sen få kolla båt och alla prylar.
  Själv är jag tillbaka på Bequia vid st Vinsent ännu några dagar fint väder igen men haft åska o skyfall hem till Gotland igen efter helgen.
  Mår ni bra o fortsätter som ni tänkt. Hälsningar BERTHLY

 2. Kerstin & Hans Wester says:

  Tack för fin möjlighet att följa er segel-etapp ”down under ” via bloggen!
  Fantastiskt resa – och nu tryggt i NZ-hamn. Lugnt för er – och för oss landkrabbor här hemma i Sverige..
  Särskild hälsning till Gittan & Lennart från syster o svåger!
  Kerstin & Hans

  • Per-Erling says:

   Tack för feedback och hälsning. Nu får vi vända på steken. Ni får hälsa så mycket till Gittan och Lennart.

 3. Lofina says:

  Haerligt! ( ursakra stavnung men mammas dator är tydligen plotsligt installed pa engelska) Är lite avundsjuk pa er har snoar det och blazer det …fast det är vackert! Maste vara fantasist for er att vara tillbaka tillNZ enter all a dessa ar.
  Om jag var dar skulle jag bada I vattenfall, det är nogot jag langtar efter.
  Stor kram till er fran Lotten

 4. Arthur Gordon says:

  Hi Per-Ering, I just read your report about landing in New Zealand. I did not know you had crossed the Indian Ocean by now. I just talked to your father yesterday! They are getting snow! Best of luck on your continuing voyage; wish I was there with you. Arthur

  • Per-Erling says:

   Hi Arthur
   We sailed via Panama, Galapagos, French Polynesia, Tonga, Fiji and now NZ. Indian Ocean is still to come. Per-Erling

 5. http://www.crystallakecameraclub.org/ says:

  Awwwwwwwwww mueroooooo. Cuantas flores le hecha ha su novio,me encanta que se exprese asi de el….dioss para mi kris no tardara tanto en tener un bebe,x mucho q diga q no esta anciosa es algo q esta deseando que le pase.pero me gusta mas que siga siendo ella a pesar de lo bueno y malo que digan de ella, que viva su vida como mejor le plasca…..VIVA ROBSTEN

Kommentering är stängd.