Land i sikte!

Efter en kväll och natt med oväntad kryss sträcker vi nu ner mot Opua. Vi hade valt att gå väster ut för att möta den prognostiserade SW vinden. Väl på framme vid planerad waypoint serverades vi en sydostlig vind som innebar att vi fick vinden rätt i näsan istället för en planerad sträckbog mot mål. Det blev en riktigt jobbig natt med hög sjö och stöttning med maskin för att inte fastna i vågorna med tunga Nerthus. Som väl var kom sydvästen nu på förmiddagen och vi kunde till slut vända stäven mot NZ.

Då jag stod vid rodret i strålande sol och 10 ms halvvind ser jag helt plötsligt land uppe i lovart, kl 15.15 NZ summer time. Det är en omtumlande känsla för oss alla, framför allt kanske för mig och Maria som allt sedan 1979 haft som dröm att få segla in till NZ efter att ha bott i Auckland under sex månader 1978-79, att se etappmålet ”Land of the long cloud”.

Vi ropade upp NZ Maritime Radio för att meddela att vi är här och att vi har ett ETA till Opua den 4 november kl 10.00.

Hälsningar
Per-Erling

5 Kommentarer
 1. Rasmus
  Rasmus says:

  Snyggt seglat, härlig känsla att se NZ torna upp sig i horisonten! Hälsningar från ”The little weeone” (eller vad var det dom kallade det).

  Svara
 2. Lofina
  Lofina says:

  PS här snöar det ( men Putin har lovat att det ska inte bli någon vargavintör) Vinner Trump så kommer han ner till er på Nya Zeeland och firar! Har ni några konserver kvar?

  Svara
 3. Ingemar Fagerström
  Ingemar Fagerström says:

  Trevligt att ni ”helskinnade” är framme (vilken lång pir!)
  Här – nu 22:55 i Trosa – visar termometern -3,8 ° C !
  Ingen återvändo; sommardäcken har gjort sitt för i år.
  Ni tar ett bad.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *