Usch vilket väder

Nu har vi seglat in i usch-väder. Nästan ingen vind, och den som finns kommer rakt i nosen, regn och i min värld kallt ca 16 gr.
Motorn surrar sedan några timmar tillbaka för att vi ska komma igenom till bättra förhållanden. Vår värmekamin har vi byggt bort till förmån för en mikrovågsugn. Vi har därför fått öppna dörrarna till maskinrummet för att kunna torka blöta sjökläder i den varma luften som strömmar ut i båten.

Våra vänner i Auckland, Cam och Brenda, skriver och hälsar oss välkomna. De följer oss via bloggen och Google translate. De ser nu att den röda pricken närmar sig. Vi lärde känna varandra 1978 då vi kom till NZ från Niue. De tog så väl hand om oss och bidrog till att vi längtar tillbaka, vilken verklighet nu är nära.

Just nu; Gittan har vakten, Lennart läser, Tomas jobbar med bilder i sin Mac, Maria som har matdag vilar mellan sysslorna och att bröddegen jäser färdigt och jag, ja jag skriver en snutt. Vi har det riktigt bra ändå!

ETA Opua 4 november någon gång under dagen som det ser ut nu (i den svaga vinden).

Hälsningar
Per-Erling