På väg mot Nya Zeeland

Nu är vi på väg mot NZ. Kl 12.00 i dag den 26 oktober gick vi genom revpassagen och ut på öppet vatten efter drygt två veckor Fiji. Det har varit fina dagar med skiftande upplevelser, från ensam båt i fantastiska vikar med milslånga stränder till lyxiga resorter med flera båtar runt oss.

Inför seglingen ner till NZ har vi noga stämt av väderet för att hitta bästa fönstret för att kunna vara framme kring 6 nov då Lennart och Gittan helst vill påbörja sin resa hem till Sverige. Det finns en vädergubbe i NZ som ger oss veckouppdateringar kring vindar mm för södra Pacific och ner till NZ. Av honom, han heter Bob och kallar sig MetBob, har vi fått förslag på rutt för att få bästa seglingen ner. Han och alla andra leverantörer av vindar mm hade förutspått måttliga vindar i dag men det har blåst stadiga 12-15 ms, Med tre rev i storen, liten genua och även delvis inrullad fock gör vi god fart på en öppen kryssbog. Nerthus dansar så fint fram trots hård vind.

Vår planerade rutt går inledningsvis lite västerut för att i början av nov gå sydost vart mot norra NZ.
Tomas har haft sin matdag i dag som inneburit viss utmaning under däck. Inte lätt att laga mat då krafterna strävar åt alla håll och prylarna dansar iväg när Nerthus påverkas av sjön. Mat fick vi och Tomas klarade utmaningen med beröm.
Nu kommer mörkret och det kommer att bli mörkt då månen är ”tom” just nu.

Hälsningar
PE

2 Kommentarer
 1. Marlene Linden says:

  En god seglats med vindarna på Er sida.
  Kommer jul/nyår att firas på NZ – ensamma
  utan annan besättning ?
  Hälsning från ett grått men fortfarande lite värme
  kvar + 9.
  Lycka till Marlene 20161026

 2. Carl says:

  Jag och alla blir så otroligt glada för de uppdateringar som görs på bloggen!!!
  Det enda beständiga tidsdokument som vi har!!!
  Kollar varje dag…..
  Tack!!!!
  Carl

Kommentering är stängd.