Snart mot svalare vatten

Nu är vi inne på de sista dagarna innan vi lämnar tropikerna för den här gången. NZ nästa.
Innan vi lämnade förra ankringsplatsen fick vi hjälp av en lokal dykare med tuber att rengöra Nerthus botten inför seglingen till NZ. I NZ är man extra noga med att besökande båtar inte har med sig ovälkomna ”barnicals”, levande snäckor som ibland finns på skrovet under vattenytan. Eftersom det tog lite längre tid pga mörker och väder planerade vi om och siktar nu på av avsegla mot NZ på tisdag, om vädret står oss bi.
Det fina i nya tidsplanen är att vi nu får extra tid i Yasawas. Dykaren som hjälpte oss med rengöringen tipsade oss om en plats med fin dykning och ett rikt fiskliv. Då han också talade sig varm om den stora population av olika arter av haj blev beslutet att gå dit, och här är vi nu. Allt stämmer och vi njuter fullt ut av allt som bjuds oss. I dag söndag lämnar vi och går till Lautoka för att förbereda det sista innan skuttet ner till NZ.
Då korallen är så fin har vi ankrat med två tendrar på var tionde meter för att att lyfta kättingen från botten så att den inte skrapar sönder korallen då vi påverkas av ström och vind. När ankarkättingen sträcks upp försvinner fendrarna under ytan. Fungerar perfekt och vi slipper dessutom problem med intrasslat kätting i korallen då vi ska gå.
Nu ska vi hoppa i plurret igen för att vistas i en annan värld, den under ytan.
Hälsningar
Per-Erling

1 svara
  1. Chrillan
    Chrillan says:

    Följer era äventyr hela tiden. Hoppas vi kan mötas på ngt sätt nästa år för att fira Almas oförglömliga färd……
    Kramar Chrillan

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *