God fart mot NZ

Andra dygnet ut från Fiji mot Opua i norra NZ.  I går eftermiddag samt under natten har det blåst 12-15 ms men sjön har varit förhållandevis stillsam. Vinden har vi haft in för om tvärs och en hel del vatten har spolat däcket rent och fint.

Tyvärr måste vi ha alla luckor, utom nedgången under spray hooden, stängda så det blir lite varmt och kvavt under däck. Nu under dagen har vinden vridit till vår fördel och mojnat en del.

Vi loggar 5,5-6,5 knop trots meterhöga vågor som kommer in förifrån. Nerthus borrar sig fram och niger vackert för det vita skummtopparna.

Rutinarna har kommit i fas och vi läser, pysslar i byssan, gör vatten, går tvåtimmarsvakter samt sover. Livet är fint helt enkelt. Den fuktiga och mycket varma luften på Fijis huvudö byts nu sakta mot svalare vindar vartefter vi seglar söder ut.

Vår position just nu, den 27 okt kl 15.00 är S20 12.51 E176 12.90:

Hälsningar
PE