Hej från Tonga

I morse vid kl 10.15 låg vi ankrade i en vik som heter Maurelle och ligger lite väst om huvudorten Neiafu på Vava`u/Norra Tonga.

Kändes fint att runda norra udden efter en ytterligare skumpig natt där vi gjorde allt för att segla långsamt så att vi kunde ankra i dagsljus. En bländande fullmåne guidade oss runt norra ön och klippkanterna som reste sig 130 m lodrätt upp från havet och lagom till att solen tittade upp över ön gjorde vi de sista slagen innan vi tog ner och beslog seglen.

Här på Tonga håller man hårt i vilodagen och klarering är inte att tänka på då det är söndag. Vi får vackert stanna ombord till i morgon måndag och då gå till huvudorten Neiafu för inklarering.

Lördagen hoppade vi över, eller rättare sagt, den existerde inte eftersom vi passerade datumgränsen just innan vi var framme. Vi gick helt enkelt från fredag direkt till söndag.
PE
Pos S18 41.998´ W174 01.879´

1 svara
  1. SVEN ULLMAN says:

    Tänk att ni missade lördagen som var en så fin och varm sensommardag. Men, fint sensommarväder här hemma kanske inte kan uppväga att istället få befinna sig i vad som närmast verkar vara paradiset. Nu har jag åter igen ”läst ikapp” på bloggen och följer er fantastiska resa med stort intresse!

Kommentering är stängd.