Vi närmar oss Niue

Nu har vi ett viktigt etappmål i sikte. Vi havvindar i 10 ms och god fart in mot sydliga udden för att falla av norrut mot Alofi och ankringsplatsen. Känslan som infinner sig är speciell och det är med lite pirr i magen vi efter 38 år ska möta den plats där vi förliste med Alma Mater.

Vädret är mulet med regn hängande i luften. och alla är på benen för att se Niue närma sig, just nu 7 nm från sydudden.

Hälsningar
PE

1 svara
  1. Carl says:

    Hugo seglade med sjöscouterna i förrgår kväll med deras Avantisar. Jag kom att prata med Loves pappa. Love är Hugos klasskamrat. Han berättade att han plus fem andra killar seglade jorden runt 91-92 på 1,5 år i en Afrodite 52 som var ny. En av killarna hade ärvt en del pengar så han köpte båten som hette Gugner. Just på Niuve lämnade de båten vid en mooring och körde moped under dagen efter att med tuber kollat mooringen. De blev sedan hämtade av ngn som hittade dem på ön och berättade att båten slitit sig och drivit upp på revet en gång och sedan räddats av en fiskare. Då den gick emot revet så blev det en skada yttre plastlagret men att hon i övrigt klarade sig. Hur märklig är inte denna historia???

Kommentering är stängd.