Fiiisk!

Det hade börjat mörkna och det var hög tid att ta in de två fiskelinorna. Jag hade vakten och stod vid rodret medan Carl och Tomas var under däck. Jag tänkte för mig själv att linorna kan vänta till kl 20.00 då Carl löser av mig så gör vi det tillsammans.

Pang säger det i den ena linan och gummibandet dras ut till max varvid linan blir spänd. Jag ropar att vi har napp och Carl, som är igång där nere, kommer upp med en handske och halar in fisken långsamt. Det är tungt men det ger resultat.

Vi har landat en över 1,25 m lång tonfisk, en King Makarell tror vi. Vikt? Säkert över 15 kg. Den är så vacker i sina klara blåa färger. Nu har vi fiskfiléer för ett helt kompani, ett kompani på tre personer! Vem ska vi bjuda på middag?

Vädret och vinden börjar bli nyckfullt då vi kommit så långt söderut att passadvinden inte längre dominerar bilden. Ser vi på prognosen för de närmste dagarna kommer vinden att vrida en hel del under påverkan av låg- och högtrycken. Tvärr ser det ut att bli svagare vindar också… vilket vi i och för sig vill ha då vi närmar och Ducie o Pitcairn.

Hälsningar
Tre Gubbs

Vår position:

3 Kommentarer
  1. Ingemar Fagerström
    Ingemar Fagerström says:

    Jag gör så, att jag öppnar en burk Abbas Tonfisk (185 gram) och drömmer om att jag är Din gäst. Ett glas svalt Chablis får bli ”skålvirke”. Önskar er allt gott.

    Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *