Tionde dagen till havs

Sitter under däck och försöker redigera film på min Mac. Programmet heter iMovie och är inte helt logiskt enligt mitt tänk. Men det ska nog gå att klura ut vad det lider. Filmen jag jobbar med är tagen på Galapagos och visar Leguaner som simmar i motström. Att jag fick det på film är helt fantastiskt. Jag simmade med min GoPro och letade efter rockor jag hade sett lite tidigare. Helt plötsligt uppfattar jag något som simmar förbi mig på bara en decimeters avstånd. Det var en av kanske 15 leguaner som var på väg mot strömmen, en ström som bildats då vattnet rusade in i lagunen när tidvattnet var på väg upp. Ska bli spännande att se om det går att göra något fint av sekvenserna jag fick på film.

Tionde dagen till havs bjuder på oförändrat fina förhållanden. Slör i 6-7 knop och en imponerande dyning. Dyningen kommer mot oss medan vindvågorna följer just vinden. Tippar att det 200 meter mellan dyningens toppar och att höjden ligger kring 4-8 meter, svårt att avgöra. Det tar 10-15 sekunder att segla från ena toppen till nästa i vår fart samt att dyningen rullar mot oss. Antar att energin i dessa vågberg är hämtad långt söderut där vinden är västlig och oftast hård. Vi märker inte mycket av dyningen under däck utan vi glider så fint fram även om man emellanåt tar ett steg i luften då durken flyttar på sig.

All vår litteratur kring Polynesien ligger framme på bordet och vi läser på om allt som väntar. Lätt att färdas vidare i tanken på kommande mål. Nu närmast Pitcairn med sin ogästvänliga kust. Innan Pitcairn hoppas vi passera Ducie Island, en obebodd ö lite vid sidan av vår rutt. Stämmer vädret framöver kommer vi att försöka göra ett besök.

Ingen fisk i dag heller. Alla olika typer av drag är testade och på varierande avstånd till båten. Nu går snart solen ner så vi får rulla in reven och ta nya tag i morgon.

//PE

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *