Perfekt segling på Stilla Havet

Underbar dag med en ljum vind som sveper fram Nerthus på 235 graders kurs. Det blåser ca 7-8 ms i en brant slör. Alla önskemål uppfyllda vad avser segling i tropiska vatten. Havet håller sig lugnt på en märkligt vis. I vanligt fall driver 8 ms upp vågor, men inte nu.

Pricken över i kom vid 16.30 då vi för första gången sedan vi lämnade Galapagos fick napp. En kraftfull och pigg Bonito på dryga tre kg. Perfekt storlek för vårt lilla hushåll på tre personer. Rensad o klar blev det två kg filé till morgondagens huvudmål.

Dagarna rinner på och vi går fyratimmarsvakter utom mellan 16-18 och 18-20 där vi går ner på två timmar. Just nu har Tomas vakt fram till 20.00 då jag går på fram till 24.00. Carl får njuta av södra korset och en fantastisk stjärnhimmel mellan 00.00 och 04.00 då Tomas blir purrad för att hälsa solen mellan 04 och 08.då det åter blir min tur. Jag får också glädjen att tillreda Boniton eftersom det är min matdag i morgon torsdag.

Vädret ser fint ut framöver och den nedhämtade väderprognosen säger fortsatt 8 ms. Eftersom vi vill vara förberedda på squalls/kraftiga vindbyar under natten har vi tagit in ytterligare ett rev i storen, nu två rev. Vi gör fortfarande god fart och kan se fram mot fin nattsegling.

Jag har skrivit det tidigare tror jag. Gå in på Google Earth och rulla fram the Pacific Ocean så ser ni vilken mäktig plats vi befinner oss på. Känslan av att vi, tre personer på en i sammanhanget liten båt, susar fram som en solitär där det bara är vi själva som kan lösa vardagens frågor. Någon sa att när vi är mitt i det stora blå kan det vara på det viset närmaste granne är personalen på rymdstationen ISS som vi ser passera rakt ovanför oss. Några fartyg har vi inte heller sett sedan vi lämnade Galapagos. Hur högt över jorden yta svävar en rymdstation fram egentligen?

Autopiloten som strulat en del tidigare, innan vi lämnade Panama, har fungerat bra. För att spara på utrustningen styr vi själva så mycket som möjligt, vilket inte är någon större påfrestning med tanke på de perfekta förhållandena som råder.
Vår inverter som gick sönder före Panama kommer vi att ersätta med en ny från samma leverantör som jag köpte den havererade från. Utan omsvep fick vi tillbaka utlagda pengar från Inverterbutiken eftersom vi inte gärna kunde lämna in den för reparation. Nu kommer vi att beställa en ny från samma butik men den här gången en mer anpassad inverter för marint bruk. Verkligen fin service från Inverterbutiken. Francoise med sällskap får ta med sig den då familjen reser till Nerthus i Juni.

Hälsningar
Per-Erling

Vår position:

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *