Resan fortsätter

Sitter i mörkret på svaj utanför Panama city efter en spännande tur från Atlanten till Stilla havet. I sjön så rör sig alla båtarna och man ser alla ankarlanterno i masttopparna i ständiga rörelser mot natthimlen.

Resan via JFK till PC mycket bekväm. Tack Norwegian!!!! COPA airlines till PC och därifrån taxi till Shelter bay Marina. Möte med PE, Maria, Amanda och Adde i baren vid poolen. Solen stark men hög luftfuktighet.
Marinan ligger västra mynningen av kanalen mitt i djungeln och omgiven av apors skrik och andra ljud. Är en gammal övergiven US marinbas.
Ett par softa dagar att landa mentalt och ställa om ombord och i baren. Då vi fått vår zarpa (tillstånd att passera) kanalen samt slottid så gav vi oss ut i bukten till The Flats tillsammans med gigantiska fartyg. Väl där togs pilot ombord och tre segelbåtar bands ihop långsides och den mittersta som var vi körde. Alla båtar var tvugna att ha 4 st linehandlers och en skip ombord. Slussningen genom tre st slussar upp till insjön Lake Gatun var ett skådespel.

Ankring efter slussarna då småbåtar inte får gå på natten. Var båt tog sig sedan genom denna djungel med krokodiler och annat kul till Pacifik slussarna och kom  igenom detta skådespel till en ö utanför PC där vi ankrade efter en full dag i solskenet. Oroande var att höra att torrperioden för sjön och djungeln vars vatten får kanalen att fungera som normalt sett är tre månader har ändrats. Nu är det sju månader sedan senaste regnen och djupet minskat nästa 4 m och blir det värre så komm det att slå mot hela världshandeln . Vi får se vad vi har ställt till med. Vi plockade upp Tomas och hans kompis Peter i PC och om ett par dagar mönstrar Amanda och Adde av. Stor saknad.

För min del har jag det himla bra men saknar familjen som kommer ombord först till sommaren. Kommunicera funkar då det finns wi-fi (wifi=where is fucking internet enl Francoises tolkning av akronymen).

Efter en sön natt är ungdomarna (Micke, Amanda och Adde) på inne i PC och shoppar samt jagar ngt som heter internet.

De stora är inne i land och megahandlar inför the Pacific passage. Galapagos syns i hårkorset och stopp på Cocos Island och kolla om det finns någon cool bar där!!! Själv är jag idag ankarvakt vilket är trist men ngn måste passa båten intill städer eller varsom egentligen så farkosten inte utsätts för attentat! Kul är att titta på dessa ständigt fiskande pelikaner som viker ihop vingarna och i dödsförakt dyker ner på ngn fisk. Vi blir här imorgon oxå och sedan bär det iväg.

Carl
1 svara

Kommentering är stängd.