Två nya matroser

 

image

image

Långfredag via Arlanda och New York till Panama City och Shelter Bay Marina utanför den lilla hamnstaden Colón. Nu på påskafton sitter jag och Calle med familjen Evensen och spanar ut över viken med alla båtar som ligger och väntar på sin slottid i kanalen: på flytten mellan Atlanten och Stilla Havet. Det är nästan bara hardcoreseglarna här. De som ger upp Karibiens paradis för att genomföra sin jordenruntseglats.

image

Stora men lite slitna båtar ligger vid flytbryggorna eller på land för ommålning medan familjen bor ombord. Längst ut ligger några lustjakter där besättningen skurar däck i väntan på ägarna.

image image

Runt stränderna ligger orkanhärjade hus med skruvade plåttak som en gång utgjorde en amerikansk militärbas.

image

Servitriser i kaninöron serverar utmärkt sauterad bläckfisk.

image

I djungeln vrålar vrålapor och stora örnar kretsar över hamnen. Colón är också en plats där man kan kliva på eller kliva av.

image

Nyss tittade en fransyska i 25årsåldern förbi och kollade om vi möjligen behövde en till besättningsmedlem. På hennes visitkort står att hon fått beröm för sin matlagning och att hon seglat över 10 000 nautiska mil. Amanda tipsade om den sjuttioåriga damen på nästa brygga som seglar ensam runt jorden i sin lilla båt och antagligen behöver sällskap. Vi träffade damen som köpte en åtta meter lång plywoodbåt i Bretagne och mot all inrådan seglade den till Karibien utan autopilot men med en gammal VHF-radio och GPS. Nu ligger hon här i Colon och målar bottenfärg. Hon ska genom kanalen inom kort och träffa sin son på Marquesas för att segla till Tahiti. De har inte setts på fem år. Damen menar att det är knepigt att bunkra på Tahiti så hon seglar hellre över till Hawaji för shopping. Det är snabbt gjort: bara 20 – 30 dagars segling.

image

image image

Vi har också fått veta att man inte ska bada i Panamakanalen eftersom det bor krokodiler där ?

image

image

Imorgon sticker vi till kanalen. Vi har fått en slottid kl ett. Då börjar det!

image

9 Kommentarer
  • Micke Agaton says:

   Javisst:-) Kul att höra av dig! jag är jättetacksam för detta. Imorgon börjar allvaret med kanalen.

   • Tjia Torpe says:

    Spännande brorsan! Sköt om dig och ha kul. Här är det kallt men tulpanerna har stuckit upp nosarna. Kram

 1. Tove says:

  Oj vad spännande! Ser fram emot att följa bloggen. Och massa bilder.
  Kram till dig o Kalle

  • Micke Agaton says:

   Heh Birgitta 🙂 mest äventyr men ska filma vatten djur och natur på Galapagos

Kommentering är stängd.