Fint dygn

Vi har haft ett fantastisk dygn med perfekta förhållanden. Senaste dygnsdistansen blev nära 150 Nm, vilket vi är nöjda med i rådande vindar. Fortsätter bara vädret att följa prognosen komme via att vara framme i morgon förmiddag.

Nu börjar vi märka att Panamakanalen ligger i området, fler och fler fartyg är i sikte. Det är alltid lite extra när vi får stora fartyg runt oss. Ser dom oss eller måste vi agera? Fram till nu har yrkessjöfarten hållit väl undan för oss seglare. Vi har aldrig behövt vara oroliga för att vi skall komma för nära varandra.

Fiskebåtar däremot, vilket det stundom funnits gott om sedan vi lämnade Sverige, måste vi hålla undan för. Beroende på vilket land vi är i skiftar också belysning på lanternor och användandet av AIS saknas till 99%…

Vår position just nu, den 8 mars kl 16.00 lokal tid, är N 11 17.013 W 078 44.939

Hälsningar från Per-Erling

1 svara
  1. Kicki says:

    Hej!
    Roligt att lära om nya platser via er blogg. Har kollat in San Blasöarna som jag aldrig har hört talas om och det verkar jättehärligt. Har också läst på lite om Panamakanalen, det fantastiska bygget med sin jätteslussar. Vad häftigt att passera igenom den.
    Kram från Uppsala, fortfarande kyligt men våren kan skönjas.

Kommentering är stängd.