Framme i Porvinir

Klockan 11.45 i dag den 9 mars ankrade vi vid Porvinir, i västra delen av San Blas, eller Guna Yana som invånarna kallar sitt ö-rike. Vi seglade in mellan reven och var noga med navigationen eftersom korten stämmer dåligt eller helt saknar sjömätningar. Allt gick fint och nu ligger vi i en miljö som påminner om Söderhavet i svunna tider.

Klareringen som jag oroat mig för gick som en dans och alla var så fantastiskt välkomnande. Damerna som gav oss den lokala clearingen för San Blas sjöng högt och fint för oss medan vi betalade 100 USD som hamnar hos den lokala regeringen. Immigration med mera gick loss på 420 USD för turistvisa för Panama samt 193 USD för Cruising permit för hela Panama och gäller då även för passagen genom kanalen senare i mars, då fyra besättningsmedlemmar mönstrar på i Colon.

Just nu läser vi in oss på öar, rev, leder och ankringsplatser för de närmaste två veckorna i en helt fantastisk övärld. Drömbilder hur jag än vride blicken.

Alldelse nyss kom Amanda och Adde tillbaka efter att ha följt med en kille i hans kanot (uthuggen ur en stock i ett stycke). Lite frukt fanns med i lasten tillbaka.

Tyvärr har vi inget internet så bilder får komma senare, kanske inte förän i Colon om två veckor. Texter får duga så länge…

// Per-Erling

5 Kommentarer
 1. Gun Sjöstedt
  Gun Sjöstedt says:

  Ja, texter duger gott! Fantastiskt roligt att läsa om att allt går så bra trots en besättning av bara fyra personer.
  Kramar från Kurt och Gun.

  Svara
 2. Torbjörn Fält
  Torbjörn Fält says:

  Så härligt det låter! Ja, där kunde man varit, på dessa fina öar…just nu ångrar jag mitt val att stanna hemma…suck. Men det känns ok ändå. Hälsa alla på båten!

  Svara
 3. Carina Nordlund
  Carina Nordlund says:

  Vad det låter skönt att det finns några platser kvar som i svunna tider.
  Ser mycket fram emot att få se bilder så småningom och tills dess ska jag njuta av era berättelser.
  Kram på er!

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *