Sista dygnet på Jamaica

Dags att segla vidare. Bunkringen av mat och dryck är klar sedan igår, torsdag 3 mars. Storhandling på största köpcentret, (näst längsta kvittot hittills), taxi med alla matkassar till yahctklubben i Montego Bay, skottkärra från taxin till jollen och fullastad jolle i två varv ut till NERTHUS till ankars ute i bukten.

Sen börjar den verkliga utmaningen…att stuva all långtidsmat på logiskt ställe, nej det går inte att göra på känn! Vi har ett fint system där varje mat/dryck finns utritad på en plan med överblick. Imponerande, eller hur!? Så, det var ett heldagsjobb för oss 4 pers igår, 10-21, jajamän.
Jolle mat kvitto
Amanda & Adde har tackat ja till att segla NERTHUS till Panama tillsammans med PE & mig, vilket är en gåva för oss…hoppeligen även för dem/er A & A. För att få ut det mesta av korallhavet och snorkling lägger vi kursen till San Blasöarna, norr om Panama. Där finns ca 40 öar med en befolkning på 55000, som Gotland.

Same same but different.

I provianten ingår en hel del konserverad mat och torrförråd, ris, bulgur, pasta..
Och ägg, förstås. Men vi har minsann satsat på att hitta allt det goda i färskmatens tecken. Här får ni en inblick i grönsakernas värld.
frukt
Vi diskuterar ombord ifall det är olika odlingsförhållanden eller genmanipulering som gör att frukt/grönsaker är så olika stora på olika öar i Karibien. Vi har inte fått något klokt svar på det, ännu.

Amerikanska Virgin Islands kontra Dominikanska Republiken

Lime

Varma Jamaicahälsningar

Maria

4 Kommentarer
 1. Carina Nordlund
  Carina Nordlund says:

  Oj! Jag som undrade varför Amanda viftade med toapapper 🙂
  Vad roligt för er alla att Amanda och Adde följer med till Panama!

  Här hemma har vi just ätit frukost, tar nu en kopp kaffe, löser korsord och läser Nerthusblogg.
  Vädret är grått och vi har ett par plusgrader. Men det hindrar inte fåglarna från att vara vårtokiga.
  Skön, ledig lördag!

  Kram till er! /Carina

  Svara
 2. Helén
  Helén says:

  Mmmmm… vad gott det ser ut med alla exotiska frukter! Själv har jag precis landat i Lerum. Skönt att vara hemma bland de sina trots att det är lite grått ute.

  Svara
 3. Gun Sjöstedt
  Gun Sjöstedt says:

  Verkar knepigare än att veckohandla på Willys! Det blir en lång seglats på öppet hav. Ska jag bli orolig nu? Tur att Amanda och Adde vill vara med.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *