Tack för den fina resan

Idag kliver jag med familj av. Taxi beställd till kl 14 och 40 min till flygplatsen och flyger till Sthlm ikväll med Norwegian. Tack Norge!

Vi har besökt några fantastiska stränder men mindre av vind. Jättefina moorings och nedborrade i korallen. Att klarera in var dock inte lätt. Någonstans i det finstilta entryreglerna står att om man anländer US Teritory så måste man ha visum och det räcker inte med ESTA. Vi hat inte hittat detta själva i det tolvsidiga dokumentet. Alla utom PE, Adde och Amanda hade behövt detta och kom därmed in i USA illegalt. För den nätta summan 585 US dollars x 3 kunde man köpa sig fri. Sved rejält i plånkan och så onödigt.

Igår sista seglingen för oss som sagt och Tomas kommer i em. Seglingen var under sen kväll i den nedgående solen. Då vi anlände i mörkretkunde vi inte läsa numret på kajen den plats vi anvisats. PE backade men då funkade inte gasen. Det blev en tilläggning under ordnad kalabalik där allt funkade synkat på något konstigt. Linor, fendertar och en betongkaj som var extremt oförlåtande. Detta är en gigantisk betongmarina som är atombombssäker med 700 st platser för stora båtar. Mest fiskebåtar flashy way! Nåväl PE är otroligt snabb och hoppade i-land med en lina. Det kunde ha blivit riktigt buckligt men det blev det inte. Det var gasvajern som har gått av mitt i manövern. Vardag, trygg hamn och affär hyfsat nära så kommer detta att fixas.

Tack vare PE och Adde så kommer detta bli bra. Tur och otur!

Tack för denna fina resa tillsammans och fr a att segla med Amanda och Adde har varit en höjdare!
Carl
2 Kommentarer
  1. Maria says:

    Ni, Tevells, har nyss hoppat in i taxin till flygplatsen. Boijsens var lätt att övertala till en gemensam lunch i Marinans bar. Vi har surrat om ditten o dagen, det finns mycket att berätta om Sverige och om seglingen. Nu efter en god lunch tar vi tag i dagens sysslor.
    Prio1: att montera den nya gasvajern som vi införskaffade imorse på en båt/fiskebutik.Lycklig resa!

Kommentering är stängd.