Ombord i Västindien

Hur innehållsrikt kan livet vara?
Som ni nog alla vet, lämnade jag Nerthus och hennes besättning inför seglatsen över Atlanten.

Jag landade i det svenska novembermörkret. Djup inne i min själ undrade jag om det verkligen var ett medvetet val att byta ut livet ombord med +25*C mot +4*C i Sweden. Typ ett kylskåpskallt klimat med ett och annat regnoväder. Jo då, jag tajmade helt enkelt min hemresa till när the Tradewinds/passaden, kunde föra Nerthus över Atlanten med de ostliga vindar som varje år sätter in från Afrika till Västindien nov-jan.

När Nerthus lämnade Kanarieöarna började jag min 5 veckors turné i Sverige. Tänk vad bra det blev trots att jag inte hade något eget hem att gå till. Tack alla ni som tog emot mig med er varma vänskap. Mina dagar blev till en fantastiskt innehållsrik resa. Stockholm-Uppsala-Roslagen-Gotland-Åre

Jag återförenades med livet ombord på Nerthus strax före julfirandet. Nerthus med 5 personer ombord kom då inseglande till Trinidad i Västindien, direkt från Surinams regnskog och djungel i Amazonas.
För att sammanfatta vår vardag just nu, en månad senare, kan jag säga att det är exakt det här livet vi har längtat efter.
De senaste veckorna har vi för det mesta ankrat istället för att gå in i marinor med bryggor. Det är läckert att vakna ”på svaj”. Vi rör oss fritt i havet med snorkel, cyklop o simfenor bland korall, akvariefisk o havssköldpaddor. En hel del andra segelbåtar gör på samma sätt. Vi är sällan ensamma.

Häromdagen seglade vi in vid ön Bequia. Det firade vi (8 ombord som seglar tillsammans under jul o nyår), med  nostalgiafton och en härlig måltid på restaurang. Nostalgi = till minne för att vår förra båt ALMA MATER, seglade in och ankrade här för 38 år sedan. PE & Carl, som var med 1977, ser sig omkring och konstaterar att mycket har förändrats men att charmen består.
Nyfikna på vad vi valde från restaurangens meny? Honungsglaserade revbensspjäll/potatis/barbequesås eller grillad lokal fisk med ingefära/lime/ris. Frusen bananmousse till dessert
Mums!

I skrivande stund har Amanda & jag vårt nattpass 03-06. En segling som tar oss tre dygn för att nå Puerto Rico. Där ska vi stanna upp några dagar och bl.a. njuta av fler fina snorkelupplevelser.

Havet är djupblått och ovanligt stilla dessa dagar. Vi gjorde ett badstopp under seglingen mellan
St Lucia – Virgin Islands. Det är något hisnande och äventyrligt med att bada på 1500 m djup!

/Maria

5 Kommentarer
 1. Fredrik
  Fredrik says:

  Ja vi här hemma gillade att du kom ”hem” (?) till kylskåpet ? Alma tycker dock att det är på tok för länge till nästa månad när vi ses igen. Vi längtar! Kram från oss

  Svara
 2. Maria
  Maria says:

  ? Vi pratar redan om hur mycket vi ska få uppleva tillsammans ombord på Nerthus. Ni kommer att gilla det 28’C vattnet.

  Svara
 3. Ingegerd Fahlström
  Ingegerd Fahlström says:

  Maria tack för att du kom till oss och delade med dig av dina fina bilder och härliga berättelser. Blir det en bok om era äventyr eller ? Vill också passa på att tacka er för att ni provar de lokala vinerna och ger oss stackars konservativa vindrickare nya idéer . Hälsa alla och hoppas ni slipper vinterförkylningar som drabbar oss ”kylskåpsboende”. I hamnen intet nytt! Varma kramar hamnkapten med fru

  Svara
 4. Carina Nordlund
  Carina Nordlund says:

  Hej Maria!
  Er vardag just nu låter som en dröm. Förstår att det är just det livet ni längtat efter!
  Jag är så glad att jag fick träffa dig när du var i Sverige. Så roligt att höra lite mer om livet ombord.

  Här hemma är det kallt och alldeles vitt nu. Äntligen!
  Vintersol, skidturer, promenader och grillad korv 🙂

  Jag ser att ni nog kommer att passera Guadeloupe.
  Där har jag varit en gång, och därför kan jag i alla fall ana lite hur ni har det!

  Kram!
  /Carina

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *