Och nu lämnar vi!

”God Jul”, ”God Fortsättning” och snart blir det ”Gott Nytt År” också!
Jag ber om ursäkt för vårt lilla glapp i uppdateringen men hoppas att ni kan godkänna en återberättning.

Som ni ser nedan seglade vi in i Trinidads hamn den 20e, där vi möttes av min fina madre på bryggan. Hamnen, som vi nu legat i 5 nätter, har bjudit oss på en väääldigt lyxig tillvaro med pool, tvättstuga, duschar, välfylld butik och café med fint kaffe. Tomas lämnade Nerthus för Sverige i några veckor, Maxine för säsong i Alperna och hennes familj på 4pers (Francoise, Carl, Axel & Hugo) bytte av för 3 veckors ö-seglande i Västindien.

Jag och min Adde hade planerat att lämna Nerthus för backpacker-livet utmed öarna men är fortfarande ombord, vilket betyder att t.om. vägg-kojen är bebodd! Vi vill nämligen inte missa den otroligt fina segling som nu kommer med korallrev, sanbanker och turkost vatten. Så det får vänta något.

Julafton förbereddes med en dagen-innan-shopping, ni vet en sån som en helst inte utsätter sig för i Sverige? Jodå, ”the Trinis” var i butiken. Och de var många. Vi hamnade i en totalt amerikansk butik med allt ifrån tv till jordnötter i BIGPAC med en kö som ringlade sig lång. Härligt nog så fick vi med oss enbart godsaker så som lax, grönkål, ostar, köttfärs, grädde (som vi saknat) och mycket mer. Vi fick till ett fantastiskt julbord, helt enkelt!

Idag har vi lämnat hamnen för att ligga i en omtalad bukt, fortfarande vid Trinidad, innan vi seglar mot Grenada imorgon bitti. Vid nästa tillfälle vi får wi-fi så lovar jag att lägga upp lite bilder!

Kram på er!
Amanda

2 Kommentarer
  1. Carina Nordlund says:

    God Jul till er alla!
    Det låter som ni fick en fin jul i solen! Här hemma har temperaturen äntligen krupit under nollan och isen försöker lägga sig nere på sjön. I morgon ska vi t o m få lite snö, är det sagt 🙂 Vi längtar efter ljuset som snön för med sig.

    Jag är så glad att jag fick träffa Maria här i Uppsala, och fick höra lite mer om era äventyr på havet. Det är helt enkelt fantastiskt det ni gör! Kram från mig! /Carina

  2. Maria says:

    God Jul och God fortsättning och som sagt, snart Gott nytt år! Ni verkar fortfarande ha det alldeles fantastiskt och vi ser fram emot fler bilder:-) Här har stormen Staffan dragit fram och endast stormdörren på Copperhill hålls öppen. Lite mer snö har vi fått men mer behövs för bra puderåkning. Börjar fundera över när ni kommer hem egentligen, men kan säga att än behöver ni inte längta hem. Kram på er och njut av det exotiska världen på andra sidan Atlanten bjuder på

Kommentering är stängd.