Sol och vind på väg mot Grenada

Vår position:

Så är vi på väg norrut igen. Det är den längsta strräckan vi kommer att segla på ett tag då det är nära mellan öarna efter Grenada. Trinidad till Grendada är ca 80 Nm och vi är framme till kvällen.

På inrådan av folk i hamnen vi just lämnade tar vi en liten omväg öster ut till en början eftersom vi befinner oss nära Venezuela. Ett råd vi givtvis följer liksom att stänga av sändningen på vår AIS. Så ni som märker att ni inte hittar oss beror det på att den är avslagen fram till i kväll. Det ligger några gasriggar en bit föröver som vi kommer att runda innan vi faller av och går spik på Grenada.

Just nu skiner solen och det blåser 7 ms in snett framifrån. Sjön går ganska hög här då hela Atlanten ligger på samtidigt som det grundat upp en del. Enligt prognosen var vi lovade 10-15 ms så vi har två rev i storen samt en liten klyvare och focken satt. Lite för lite segel faktisk men vi hoppas på mer vind.

Det var en skön känsla att vakna upp vid kl 4 i morse för att ta upp ankeret och lämna viken då vindan var ljum och fullmånen gav oss bra ljus. Konturerna från de höga och skogsbevuxna bergen flankerade oss då vi styredu ut mot öppna havet.

Hälsningar
Per-Erling

1 svara
 1. Johanna Lindström says:

  Hej!

  Jag befinner mig i St George, klarerade precis in i Grenada i Port Louis Marina. Har seglat med en 64-fots segelbåt i en vecka, från Saint Lucia, ca 130 nm. Klarerat in i och ut ur tre länder och legat för ankar och boj på fina ställen. Snorklat och sett rockor och havssköldpaddor. Någon mer segling är (tyvärr) inte inbokad, än!

  Om någon timme nu på eftermiddagen, ska jag möta Kenth (Lindqvist) vid flyget. Vi ska bo på hotell vid Grand Anse, söder om Marinan.

  Kenth flyger hem från Grenada om 3v, jag stannar ytterligare en vecka och flyger sen hem från Saint Lucia.

  Det skulle vara kul om vi kunde träffas om ni lägger till i närheten av St George ikväll.

  Mvh Johanna (+46702733666)
  Kenth (+46708271920)
  om ni har bra wi-fi prova FaceTime!

Kommentering är stängd.