Ett svalkande bad på 3500 meters djup

Här kommer ett inlägg vi missat publicera, skrivet under seglingen över Atlanten!
Ni får alltså tänka er tillbaka någon vecka, då detta skrevs på väg över Atlanten.

Under Atlantenseglingen har vi hela tiden sagt att vi måste stanna till någon dag och hoppa i och bada. Det är en ”once in a lifetime” möjlighet som vi inte kan låta slinka förbi. Hur många kan säga att de har badat mitt ute på Atlanten liksom?

I förrgår blev snacket verklighet och efter lunch tog vi in genuan, skotade in storen och bräckte focken. Som resultat stod vi i princip stilla(vi gick i 1,5 knop). Det var en riktigt fin dag och vi ville alla svalka oss. Sjön var inte så farlig och havet var overkligt blått.

Djupet låg på ynka 3500 meter så vi var såklart noga med att kolla att det var okej att dyka. Det hade varit himla jobbigt om någon slog i huvudet i botten! Några dagar tidigare hade en tamp legat i vattnet under natten och vi var rädda att den kunde ha virat sig runt propellern. Det hoppade Adde och PE i först och kollade och tur var det, tampen låg ett helt varv runt propellern. Duktiga som de är fick de bort tampen och det är nu fritt fram att använda motorn(förhoppningsvis behövs det inte iof).

Efter det var det min och Amandas tur att hoppa i. Vi var självklart säkrade med rep ifall att så att vi inte skulle flyta iväg i Atlanten. Wow vilken känsla det var att hoppa i! Vi hade cyklop på oss och tittade ner under ytan. Nerthus såg så otroligt liten ut underifrån. Det var bara blått, blått, blått så långt ögat kunde nå. Man såg nog 30 meter ner för vattnet var så klart. Inga havsdjur alls såg vi dock men det kanske var tur. Vi hade nog inte varit så sugna på att kasta oss i om det simmade runt hajar och valar under båten.

Mycket till svalkning blev det dock inte då temperaturen i vattnet låg på ca 27 grader(!!!!). Vi låg i länge och turades om att bada innan det blev dags att fortsätta till Surinam. Men detta var nog något av det häftigaste jag har gjort som jag sent kommer glömma.

// Maxine

1 svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *