På god väg mot Trinidad

Vår position:

Vi lämnade vår plats vid Waterland i går den 17 dec kl 09.20. Det var ca två timmar kvar till högvatten så vi inledde med motström bara för att under den större delen av de 35 nm innan öppet hav få medström. Den sista biten ut är en smal ränna i den vida viken, utmärkt med bojar.

Då vi med god medström närmade oss finalen blåste det kuling i dikt bidevind. Sjön byggde upp och vi tog oss fram med fock och maskin i 6 knop över grund, men bara 3 knop genom vattnet. Väl ute föll vi av lite norrut för att under ca 60 nm styra ut från kusten och det bruna vattnet. Härligt med klart o blått vatten igen!

I dag den 18 dec seglar vi med nosen rakt mot Trinidad & Tobago, 7-8 knop i en slör och ca 10 ms vind. Livet leker! Ser ut som vi kommer fram den 20 dec om vi fortsätter så här. Vi ligger i den stadiga tradewinden, så allt ser bra ut.

// Per-Erling

1 svara

Kommentering är stängd.