Vinden på vår sida

Vår position:

Vinden fortsätter att var på vår sida. Fören pekar mot Surinam och vi ha satt dygnsrekord med 181 nm, vilket betyder att vi under 24 timmar haft en snittfart på 7,5 knop. Vad blir kraftuttaget för att flytta 25 ton i 7,5 knop? Hyffsat miljövänligt 🙂

Under dygnet passerat har vi (Adde) bytt till ny styrmotor för autopiloten. Det hördes ett blapp i mekaniken så vi bytte till reservmotorn. Fint med dubbelt av allt. Nu använder vi inte autopiloten så ofte men den gör stor nytta då vi går vakter och behöver lämna rodret av någon anledning.

Färskvattenpumpen lade av i morse så den är också fixad. Vi har även installerat ett extra filter mellan färskvatentanken och pumpen som förser båten med färskvatten. Vi dricker stora mängder per dag och det känns bra med extra fint dricksvatten.

5176 meter vatten under oss.

// Per-Erling

5 Kommentarer
 1. Ingegerd Fahlström
  Ingegerd Fahlström says:

  Tänk att vara mitt ute på Atlanten. När Emil i Lönneberga bara tog ett kliv över Attelanten uppfattade man den så liten! ? Ta hand om er och god tur! Ingegerd och Bengt

  Svara
 2. Marlene Linden
  Marlene Linden says:

  Idag har vi den 4 december och stormen är över oss igen, båtarna ligger på fastlandssidan och inväntar båttre väder … Det är bara en vecka sedan stormen GORM drog in över sverige och ställde till med bekymmer. Fortsatt god tur till Er och fin 2:a advent. Marlene

  Svara
 3. Ingemar Fagerström
  Ingemar Fagerström says:

  Hej Per-Erling!
  Kul funderingar: 25 ton, 7,5 knop ger en kinetisk rörelseenergi Ek=1 860 842 Nm/Ws.
  Allt med hjälp av vinden..
  Grundkänning bör så långt möjligt undvikas.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *