Atlanten när den är som bäst

Position den 1 dec kl 16:00 UTC:

Just nu 10-11 m/s in från aktern, lång sjö men även förrädiska mindre anfallsvågor som flyttar Nerthus i sidled och ner i vågdalen. Solen gassar och vi har soltaket monterat över sittbrunnen. Under oss har vi 5000 meter djupblått vatten som emellanåt bjuder på mängder av flygfisk som försöker fly från Nerthus.

Duktiga flygare som genom att under flykten få förnyad kraft, då stjärtfenan kommer i kontakt med vattenytan. Tre flygfiskar på däcket i morse. Under natten går vi ogärna utanför sittbrunnen när det går hög sjö och blåser, så fisken får ligga även om vi hör den dunsa i däcket.

I dag har vi noterat en dygnsdistans på 179 nm (från kl 12.00 i går till 12.00 i dag). Bra jobbat av hela besättningen som snabbt har kommit in i rutinerna och framför allt blivit riktigt bra på att styra i den bitvis höga sjön. Imponerande känsla för de krafter som byggs upp i båten.

Nu går vi för babords halsar och planerar en gipp till kvällen för att gå väst-nordväst upp till bra vindar som de närmaste dygnen ska föra oss än närmare Surinam.

Hälsningar
Per-Erling

3 Kommentarer
 1. Birthe
  Birthe says:

  Låter som att ni förflyttar er hyfsat snabbt! Vore kul att tillsammans med positionsbestämning veta hur många distans det är kvar för er.
  Kommer ihåg flygfisken på Alma , och dunsarna på däck , men tror aldrig vi åt dem- för små…
  Kram till er alla
  Birthe

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *