Första advent

Vår position den 30 nov kl 04:05 lokal tid:

Glad första advent alla där hemma, hoppas ni har det bra! Vi har haft en jättebra men kanske lite annorlunda advent från er där hemma. Dagen inleddes med mitt första helt ensamma nattpass klockan 03.00-06.00. Det kändes stort och jag var lugn och trygg, vilket jag inte var för en månad sen. Det är alltid kul att märka en utveckling.

Jag gick och la mig igen efter passet. Det skulle visa sig bli en väldigt händelserik dag(eller så händelserik en dag på Atlanten kan bli). När jag sedan vaknade igen möttes jag av nyheten att vi hade fått napp(!!!!) Hitills har vi bara fått en fisk så detta var stora nyheter. En liten bonito blev det denna gång. Jag hade knappt hunnit börja på min frukost innan det skreks att vi hade fått napp igen, och Tomas släpade upp en jättestor vacker dorado på däck. Vi var tvugna att ta in fiskelinan för vi hade inte plats med mer fisk ombord. Då vet man att det går bra.

Per-Erling hade matdag och lyxade till det med nybakat surdegsbröd till lunch. Det var en fin dag och alla låg och njöt av solen. Lite senare på eftermiddagen pekar Amanda ut åt havet och skriker ”DELFINER”. De älskar att leka vid peket på båten och denna gång var det ett jättestim. Det är omöjligt att tröttna på delfiner och man blir så lycklig av deras närvaro.

Jag och Amanda satt på peket länge och tittade på de fantastiska djuren. Man hade kunnat sträcka ut en hand och nudda dom, så nära var de. Dagen toppades med egenfångad fisk till middag och hembakade surdegskanelbullar som Per-Erling, Amanda och jag hade hjälpts åt med. Det var det närmaste ”julgodis” vi lyckades komma. WOW vad lyckade de blev. Det lär bli en hel del fler i framtiden. Som Amanda nämde är det svårt att få till en julstämning här borta men jag tycker vi lyckades ganska bra. Man får ta vad man har.

Kram på er!

PS. Kan någon berätta för oss ombord vad det är för julkalender i år? Vi är alla väldigt nyfikna!

// Maxine

3 Kommentarer
 1. Jan
  Jan says:

  Roligt att höra att ni har det fint och att det nappar bra. Julkalendern i år blir med Historieätarna men ur barnens perspektiv.

  Svara
 2. Francoise
  Francoise says:

  Grattis till din första vakt! Jag förstår precis vad du menar med stort ?. Så härligt att höra dig känna dig så trygg, det blir man med Nerthus.
  Vilken lycka med fisket, jag vet vem som blev lycklig!!!
  Idag kollade jag ARC och såg att Ville ligger just nu 2a i sin grupp. Och Loupan ligger 20:a i son grupp. Den första båten kom fram ikväll efter 13d 10h på havet. Lite resultat för våra vänner i ARC+: Vår holländske granne Nix kom etta i etappen Las Palmas – Mindelo och Spirit med Lars kom 4:a.
  God vind till er, här är det bara grått…
  Kram

  Svara
 3. Maria
  Maria says:

  Adventskalendern kommer att få mig bänkad framför TVn kl 7.15 varje morgon tills jag reser för att återförenas med er på Nerthus. Den är ju såå bra. Fyra barn får vara med om en historieresa, från vikingatid 1015- nutid. Hur man firar midvinterfesten genom tiderna, mat kläder, bostad. Här missar ni nå’t.

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *