La Gomera och det senaste

Vi har det riktigt bra här borta. Just nu ligger vi i en liten hamn på La Gomera som är en av de mindre av Kanarieöarna. Wifi:et är riktigt dåligt så det har varit svårt att försöka uppdatera om vad som händer här, vilket är en hel del. Vi har varit på Teneriffa i två nätter och bunkrat lite ytterligare. Nu är vi som sagt på La Gomera men ikväll åker vi vidare till Hierro som är den sista ön innan vi seglar över till Kap Verde.

Vi har hyrt en bil här i några dagar och kört runt ön och upptäckt. Utifrån ser det ut som de andra öarna, branta klippor och torrt landskap, men när man kommer mer inåt land är det i själva verket en väldigt grön ö med jättefin natur. Igår åkte ungdomarna iväg på en biltur utan gamlingarna, med musiken på högsta volym. Vi skulle bestiga det högsta berget på ön som var ca 1500 m högt. Vi följde en vandringsled som det skulle ta 1,5 timmar att ta sig upp med. En kvart senare var vi uppe på toppen. Vi undrade om det var ett skämt, men drog snabbt slutsatsen att det nog var så att vi är i väldigt bra form även fast det inte blir mycket träning här borta.

Äventyret fortsatte på kvällen då vi gick ut för en drink och hamnade på ett riktigt hippie ställe. Det var en liten innergård där inredningen bestod av vad de hade kunnat hitta. Det stod ”PEACE NOW” stort på väggen och en flagga där det stod ”Legalize it” med en bild på en marijuana planta på, vajade i vinden. En kvinna sjöng och hippiesarna dansade som galna framför scenen. Vi kände oss lagom malplacerade men det var så kul att bara stå och titta på det hela. Det var som om tiden hade stått helt stilla där sen 70-talet.

Annars är det mycket här som är svårt att berätta och fånga på bild, vilket är tråkigt. T.ex. det fantastiska vattnet, den stjärnklara himlen och marelden som glimmar i vattnet om natten. Men man får göra så gott man kan.

Lite fin kvällssegling.

imageimageimage

2 Kommentarer

Kommentering är stängd.