Bunkring

Las Palmas har ett bra utbud på mataffärer med stort sortiment så vi valde att göra bunkringen för torrvaror här. Amanda och Maria lyckades fixa en till natt i marinan till oss så vi hade gott om tid att fixa det.

Per-Erling och Francoise satt i timmar och räknade ihop allt och sedan begav sig ungdomarna(jag, Adde och Amanda) och Francoise till en gigantisk Carrefour för att handla allt. Vi skulle handla torrvaror för 6 veckor framöver. Alltså från idag fram till dess att vi har kommit över Atlanten. Med på listan fanns bland annat 210 burkar Coca Cola, 52 burkar krossade tomater och 105 paket nudlar. Så ni förstår vilka mängder vi pratar om. Vi tog varsin kundvagn och delade upp arbetet. Vi länsade hyllorna och lyckades fylla alla fyra kundvagnar till bristningsgränsen. Sedan gick vi till en stackars kassör som fick slita som ett djur med att slå in alla våra varor. Vi skapade lite kaos i affären och till och med chefens chef fick komma och hjälpa oss med frågor. Eftersom att vi handlade så mycket får vi som tur är gratis hemkörning med maten så idag väntar vi på att kunna lasta ombord allting innan vi kastar loss och beger oss till Puerto Rico.

Fem timmar senare lämnade vi affären helt slut. På Nerthus väntade ett varmt mål mat som Maria hade lagat och sedan däckade vi allihopa.

imageimage

3 Kommentarer
 1. Birthe says:

  Hej
  Så underbart bra att ni ungdomar är ute och bunkrar!
  Det är ett krävande jobb, vet av egen erfarenhet -och jättesvårt att beräkna
  till så många och så många dagar!
  Ni verkar ha det toppen ombord- tänk att vi på Alma var i er ålder när vi var ute och seglade!
  Time flies!
  Kram till alla
  Birthe

Kommentering är stängd.