Puerto de Mogán

Det tog nästan hela dagen igår att få in all mat i båten, så vi kom iväg senare än planerat. Därför ankrade vi utanför Las Palmas för att istället sticka tidigt nästa morgon. Klockan 6 idag kastade Nerthus loss och målet var Puerto Rico. Det var min första riktiga segling så det var jättekul. Jag klarade mig från sjösjuka tack vare de fantastiska plåstrena man sätter bakom örat.

Vi kom fram till Puerto Rico klockan halv 2 men hamnen var tyvärr full så vi fick fortsätta. Nästa stad vi kom till hette Puerto de Mogán. En jättefin, mysig men lite väl turistig stad. Så vi hade alltså lite tur i oturen. Vi tog en promenad genom byn och gick sedan till stranden för ett dopp(mitt första dopp för resan för övrigt). Sedan tog jag, Adde och Amanda jollen ut från hamnen för att testa fiskelyckan. Det visade sig att vi hade en väldig tur. Bara efter tre minuter nappade det för mig. Stämningen på båten blev panikartad då ingen av oss hade räknat med att få napp. Det var en hyfsat liten fisk som ingen kände igen och vi undrade om den kunde vara giftig. Vi insåg i den stunden att vi glömt både handskar och tång och alla vägrade ta i fisken. Det blev att åka hem och hämta rätt grejer. Tyvärr hade fisken dött när vi kom tillbaka till båten. Men vi åkte ut igen med rätt utrustning denna gång. Efter två minuter nappade det igen på mitt spö men denna gång kände jag att det var en mycket större fisk. Vi var förberedda nu men tyvärr släppte den innan vi hann se vad det var för fisk. Idag har jag alltså lärt mig att jag är GRYM på att fiska. Alltid kul att hitta nya talanger.

Imorgon sticker vi på kvällen och kör en nattsegling till Teneriffa. Under dagen ska vi snorkla och undersöka de många grottorna som finns här. På bilderna nedan ser ni Puerto de Mogán.

//Maxine

imageimageimageimageimage

 

3 Kommentarer
 1. Birthe
  Birthe says:

  Ni har säkert hört att vi på Alma var i Puerto Mogan för nästan exakt 40 år sedan(!)
  och gillade den då väldigt pittoreska fiskebyn och avnjöt en underbar måltid på en restaurant precis vid vattenbrynet.
  Lyckliga ni som får vara där!
  Kram Birthe

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *