Snart helg!!

Och där gick visst en vecka!
Som Maxine nämner så har vi lite svårt med veckodagarna här ombord. Men idag tror jag bannemej det torsdag, vilket betyder … Snart heeelg! (Eller något sånt)

Som pappa skrivit tidigare så gick varvbesöket bra i Puero Calero. Jag och Adde tog oss till Playa Famara på andra sidan ön för att tenta vågorna och undersöka brädor. Några dagar senare tog vi en avstickare till Fuerto Ventura, Corralejo, där vi hittade varsin surfbräda (!!!) och ett jäääädrans regnoväder. Vattnet rann ner för trapporna på hostelet vi bodde på och en och annan droppe föll ner från taket, och det skulle inte ens regnat. Spännande!
Redan första dagen i Corralejo kom vi på oss själva att prata om Nerthus och att vi längtade att få gå ombord igen..!

Vi åkte sedan tillbaka och mötte upp gänget för att segla upp till Isla Graciosa, ett naturreservat med extremt vita stränder och turkost vatten. Vi fick tipset om att cykla runt ön vilket vi gjorde, som ni kan se här nedanför! Det blev 2 nätter i deras hamn och på morgonen gick vi ut och la oss för ankar vilket var heeelt underbart!!! Första för mig och Adde.

24h segling till Gran Canaria för att Maxine skulle kunna hoppa på. Jag och Adde fick ta nattvakten tillsammans och såklart kom delfinerna och joinade oss!
Nu har vi precis fått besked om att ligga här en natt till vilket gör oss ungdomar glada då det är grymma vågor här i krokarna! Imorgon bär det av till Teneriffa!

See ya!

3 Kommentarer
 1. Per-Erling Evensen says:

  Amanda har missat att vi först ska segla till södra delen av ön och Puerto Rico. Där blir det ett kortstop för att känna på stämningen eftersom vi gamlingar låg i den hamnen 1977! Sedan blir det Teneriffa.

  • Marie Ehrling says:

   Hej,
   Underbar kommentar Per-Erling, inte lätt att hålla reda på alla öar och färdplaner….
   Så speciellt att ni träffade på Lars och Spirit i Las Palmas hamn, nästan osannolikt, visar att seglings världen fortfarande är ganska liten. Två båtar ifrån…..
   Lycka till framöver – följer Er blogg!
   Nu satsar vi på att Spririt vinner över Atlanten i ARC+..; ) fast kanske inte så viktigt trots allt!
   Det viktigaste är att ni alla njuter av att segla och friheten på haven!
   Bästa hälsningar
   Marie

   • Per-Erling says:

    Hej Marie
    Visst är det fantastisk att vi hamnar med en båt mellan oss. Trevligt gäng och extra trevligt att möte Lars. Vi fick en fm tillsammans då vi jagade och lyckades hitta propangas/gasol.
    Just nu bunkrar vi konserver mm som ska räcka till den 20 dec! Blir mkt då vi räknar på sex i besättningen, ungomar äter mkt så vi räknar med en extra:-)
    Ha det så bra!
    Per-Erling

Kommentering är stängd.