Time flies!

Arbetet med roderlagret gick bra och Nerthus gick i vattnet i fredags vid 08-tiden på morgonen. Till kvällen samlades hela besättningen efter några dagars utflykt på Lanzarote och Fuerteventura.  Tomas, som hade stannat ombord under arbetet med rodret, kunde berätta att allt hade gått fint och ”gubbarna” på varvet hade varit enormt skickliga.

Vi låg kvar i marinan fram till lördag lunch då vi styrde norrut till en omtalat fin ö och plats som heter Puerto Graciosa. Vindprognosen lovade svaga vindar men vi fick en fin segling upp med spirade segel i ca 7 knop. Kusten upp var fin och det var en mäktig upplevelse att runda den 375 meter höga klippkanten och segla in i sundet och det turkosa vattnet. Marinan i den lilla byn hade bra pontoner m.m. men vatten och el nådde inte fram till uttagen som fanns snyggt monterade. Spelade ingen roll eftersom vi är självförsörjande i båda delarna.

Helgen ägnades åt cykelturer och en del jobb med Nerthus. En ny batteribank kopplades in vilket innebär att vi nu har bra kapacitet för att klara dagar utan sol och vind. Våra solpaneler och vindgenerator har levererat bra så att fylla på ”tankarna” känns extra fint. Tyvärr har vi fått problem med autopiloten. Panelen som styr kursdatorn har lagt av och nu söker vi efter en ny eller begagnad Autohelm 7000 enhet till sittbrunnen. Kanske kan ni som läser det här hålla spaning på blocket mm?  Kan tyvärr inte lägga upp någon beskrivande bild just nu eftersom jag skickar den här texten via kortvågsradion. Enheten har display för kurs, roderskvallra samt knappar för att justera kurs mm.

I dag måndag lämnade vi hamnen för att gå 2 Nm till en lagun för att snorkla och leka med SUPen. Tyvärr för Amanda o Adde ligger viken så att swellen inte når in runt udden. De två begagnade surfbrädorna som köptes in i förra veckan får ligga kvar i sina fodral. Just nu känns det som en föraning av vad som väntar framöver med bra ankring, klart och varmt vatten samt spännande omgivningar i land.

I eftermiddag, måndag den 26 okt, seglar vi vidare till Las Palmas för att möte Maxine som landar fram mot sena kvällen i morgon tisdag. Blir intressant att se om vi får plats i hamnen. Det ligger flera hundra båtar där som ska segla över Atlanten i olika eskaderseglingar. På något vis ska det nog lösa sig. Välkommen Maxine!

// Per-Erling

3 Kommentarer

Kommentering är stängd.