Har det gött

Igår klev vi i land på Lanzarote (Arecife) efter en 2dygns-seglats som innehöll allt ifrån flytande sköldpaddor och delfiner, till en smått sjösjuk Adde (skadeglädjen i att säga hans återkommande fras: ”det är bara psykiskt”!). Jag vet nämligen att de första tre dygnen ombord innehåller alltid lite sjösjuka för mig, vilket jag nu förhindrade med ett modernt plåster, bakom örat (!!).

Själva seglingen bjöd på skiftande vindar, mer år det stillsamma hållet. Nätterna är helt och hållet kolsvarta, det enda som syns är miljoner av starka stjärnor, och inget land åt något håll.

För er som bryr er om de andra i besättningen så mår dem prima! Alla är gött bruna och avslappnade, dem lever verkligen för stunden då en styrs helt utav vinden. Inte mycket att bestämma över, helt enkelt. Vi har hoppat rakt in i ett gäng fyllt av interna skämt, så de verkar faktiskt som att de har haft det rätt roligt även innan vi kom..!

Vi har gjort några filmer på plats, så dem som är nedan berättar i kronologisk ordning från det att vi kom ombord, för att ni ska få uppleva hur det är på plats! Enjoy!

Adiós!

// Amanda

16 Kommentarer
 1. Carl
  Carl says:

  Vad skönt att du är ombord Amanda så man får höra lite vad som händer!!!!
  Tack!!!!!!
  De andra är för gamla.
  Carl

  Svara
 2. jan nordin
  jan nordin says:

  Det ser helt underbart ut. Maria verkar glad som en sångfågel att ni är på plats. Roligt att ni lägger ut klipp så vi får se hur ni har det.
  Kram

  Svara
 3. Michelle
  Michelle says:

  Jisses så underbart. Ni alltså <3 Vilket äventyr ni har framför er.
  Huff så mycket jobbigare det känns när ni inte är på nationellt avstånd längre.
  Mycket kärlek /pancada amiiiiiga(salsasteg med höftrörelse)

  Svara
 4. Birthe
  Birthe says:

  Hej håller med Carl! Så roligt att det blir lite fart o fläkt och att det blir uppdateringar ofta vad ni gör och är . tack för det!
  Hade onekligen varit härligt att vara med nu i värmen och den sköna lunken…

  Svara
 5. Rasmus
  Rasmus says:

  Amanda och Adde som bloggchefer! Kul att se hur ni har det, gissar att syrran som ville bli delfinskötare njöt i fulla drag av mötet till havs. Och Adde njuter på sitt sätt högst upp i masten 😀

  Svara
 6. Albätt
  Albätt says:

  Förresten Adde. Igår firade vi min 50e anställning och Mats Berges 60-årsdag med fryst kladdkaka. Tänkte lite extra på dig.
  Hur får ni vatten??? Har ni köpt en miljon Evian-flaskor??

  Svara
 7. Amanda Evensen
  Amanda Evensen says:

  Haha okej Albätt Jepp vindriktningsvisaren behövdes bättre här!! 😉
  Shit va kul synd att ja missa d kalaset. Hälsa Berge från oss.
  Vi har en ny monterad watermaker ombord (man trycker saltvatten genom några membran och får ut jätte gott dricksvatten) och två 600L tankar. Mvh/Adde

  Svara
 8. Carina Nordlund
  Carina Nordlund says:

  Nämen, nu fick den här resan liksom en dimension till, med dig och Adde ombord 🙂 Jättekul att se filmsnuttarna som får oss här hemma att ännu mer hänga med er! Och det gamla telefonsamtalsuttrycket ”Kul att höra rösten på dig!” är så sant!

  Njut allt ni kan! Och hoppas det går bra med basilikan!

  Glad lördag till er alla!
  /Carina

  Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *