Superfin dag till havs

Just nu är vi halvvägs mellan Agadir och Lanzarote. Det blåser en lagom stark vind från NNW så vi glider fram i den mäktiga dyningen i 5-6 knop med vinden in från sidan.

Det är första benet för Amanda och Adde som mönstrade på i Agadir. Fint att få bjuda på bra förhållanden nu när vi ger oss ut på den blå Atlanten. Det är förvisso inte så långt över till Kanarieöarna från Afrikas kust, men det är mäktigt med Atlanten med dess blåa vatten och långa dyning. Inga delfiner eller valar men väl några sköldpaddor som still låg och drev i den djupblå dyningen. Undrar vart dom är på väg mitt ute på havet där det dessutom är 2000 meter djupt?

För några veckor sedan var vi nära att ”landa” en fin Dorado. Tyvärr tappade vi den just som Tomas skulle greppa den. Sedan dess har vi inte haft napp trots att jag tycker vi försöker ha reven ute för det mesta. Enligt uppgift är vattnen runt Kanarieöarna fiskrika så vi hoppas det ”skriker” i rullen snart. Vore fint med färsk fisk till middag.

Klockan är nu 17.00 ombord. Tomas och Adde har vakten medan Amanda och Francoise sover. Maria pluggar spanska och jag sitter vid navbordet och skriver. En dag till havs! Vårt lilla samhälle lever och för oss sakta mot mål.
Jag trivs!

PE

3 Kommentarer

Kommentering är stängd.