Snart framme på Bermuda

Till kvällen den 6 maj är Nerthus framme på Bermuda och St George´s. Tyvärr verkar det som jag inte hinner fram innan mörkret faller. Vindarna har spelat mig ett spratt och varit svaga under ett dygn vilket innebär att jag måste välja mellan att dreja bi/ankra utanför inloppet i väntan på morgonljuset eller gå in genom den väl utmärka leden. Det står i Piloten att myndigheterna har en av världens starkast radiosändare och håller också koll på alla båtar via radar. Jag ska ropa upp och höra deras råd eller beslut kring huruvida jag släpps in eller ej.
Återkommer då jag ligger ankrad och inklarerad i St George´s.

Fiskelinan är ute men inget napp. Det har varit märkbart lite fåglar och flygfisk under den här etappen. Vattnet är bländande blått med spår av Sargassotång. Jag håller extra uppmärksamhet kring annat som kan flyta men det är glädjande fritt från t ex plast och annat skräp.
Hälsningar
Per-Erling

2 Kommentarer
 1. Ingegerd Fahlström
  Ingegerd Fahlström says:

  Här på kobben har vi nu de första underbara vårdagarna. Solen och värmen kom till helgen och nu njuter vi. Idag har åter Aida legat vid kryssningskajen och vattnet var spegelblankt. Inte ens en svag bris. Våren med dess blomprakt och fågelsång tar en med storm. Nu önskar jag att det gick att stoppa tiden. Det är så vackert. Hamnkapten jobbar och står i. Han får hela tiden nya små uppdrag. Ja inte vet jag när han skall tagga ned. Vi håller oss flytande. Må så gott och varma kramar från ”hamnkapten” med fru.

  Svara
  • Per-Erling
   Per-Erling says:

   Hej på er,
   Tack för rapport mm. Det är verkligen roligt att få era intryck från ”kobben” och det framskridande kryssningsläget. Nu är det ju invigt och några båtar har lagt till. Är det bara gotlänningar som gnäller på avståndet och bron eller vad säger gästerna? På bild ser bron intressant ut. Vilket fackverk!
   Som ni vet ligger jag på Bermuda och i världsarvsstaden St Georges, fint ställe även om priserna toppar alla platser vi varit på. En liter yoghurt kostar närmare 9 USD. Tur att jag har Nerthus fullproppad med stapelvaror samt färsk fisk…. en båtgrann lägger in en del av fisken så att vi inlagd ”sill” i morgon. Har lite Linjeaquavit kvar sedan avseglingen från Visby, fick in pava av Janne o Helen Calderon Viotti. Det står att den passerat ekvatorn två ggr. Stämmer inte länge eftersom den nu dubblat antal crossings:-)
   Ses i juli! Är båten inte såld får ni komma ner o ta trossen. Säg inget till Stuveriet bara.
   Hälsningsr
   Per-Erling

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *