Det blev insegling i mörkret

Det blev insegling i mörkret den 6 maj efter att jag nog studerat sjökortet samt stämt av GPS positioner mot radarns information. Kortet stämde perfekt och Bermuda radio hade inge synpunkter på att jag gick in vid 23.30.

När jag var så nära att jag ville ta ner förseglet, seglade sista milen för bara genua efter att ha tagit ner storen i god tid. Så när det väl var dags för att gå in i leden kinkade rullen och nöp så att jag vare sig fick in eller ut den revade genuan. Nu fick jag uppenbara problem eftersom jag inte ville gå genom reven med stort segel i den bara ca 60 m breda kanalen. Efter några försök blev jag tvungen att gå fram till förstaget för att se vad som hänt. Jo det låg en kink /liten ögla och låste funktionen. Efter en del pillande och mekande släppte trasslet och hela seglet rullade ut. Tillbaka till sittbrunnen får att testa att rulla in. Vilken lättnad att det gick bra. Rullade ut lilla focken och kunde med den och maskinen på lågt varv segla in i den väl utmärkta leden, fanns ljus på en del sjömärken, då jag ser konturer av höga berg på båda sidor om mig. Jag hör skogens läten från djuren, kanske grodor, och känner doften av land. Fick en uppenbarelse av att segla mellan öar i skärgården.

Allt gick fint och jag kunde i stjärnornas sken söka upp kajen där jag skulle klarera in. Det blåste ca 8 ms med riktning från bryggan som låg bakom en liten ö en lite trång vik. Här gällde det att komma in till bryggan långsides och få fast en tamp så att jag på spring kunde köra Nerthus in till kajen. Fick hjälp av en tjänsteman som såg att det verkade knepigt så han tog linan och la den runt en pollare så att jag vartefter kunde hala in slacket då vi sakta med hjälp maskinens framdrift till slut kom på plats. Fantastiskt vänliga ”officers” och på kort tid var allt klart och jag kunde gå till en ankarpålats tvärs över fjärden. Vid 01.30 kunde jag ta en macka innan innan jag släckte lampan och slocknade:-)

St George´s är en fin lite stad som är med på Unescos Världsarvslista, vilket de är stolta för. Hela byn är i fint skick och andas fornstora dager.

Kajen, vid den vita pollaren, där jag klarerade in.

Town Hall med en stolt skylt att staden finns med på Världsarvslistan

0 Kommentarer

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *