Gott nytt 2018

Nu har vi St Helena för om oss, lite om BB och 9 Nm. Stämningen och ön som reser sig ur havet påminner oss om Pitcairn, även om vädret är mycket bättre nu. Då vi siktade Pitcairn blåste det över 20 ms och nu har vi en snäll undanvind på beskedliga 6 ms och behaglig sjö. Det är lite disigt och den högsta punkten på St Helena, Dianas Peak som höjer sig 820 m över havet, är dolt i moln. Vi kommer att runda den östra udden för att söka upp en ”mooring ball” utanför huvudorten Jamestown som ligger på NV sidan av ön.

De senaste dagarna har sett lika ut, svag vind och snällt hav. Sista fiskmåltiden efter senaste fångsten hade vi i går så det var med stor tillfredställelse vi fick två mindre tunaliknande fiskar på ca 30 cm i dag. Vi vet inte vad arten heter eftersom vi inte sett den tidigare. Finns inte med i böckerna som täcker Pacific och Indiska Oceanen.

Gänget ombord önskar våra följare av bloggen ett riktigt Gott 2018.

Pos: 16 01S. 005 30W i dag den 1 jan kl 15.00 UTC ( Universal Time Code)
Hälsningar
PE

5 Kommentarer
 1. Jønsson
  Jønsson says:

  Gott nytt år där ute på det stora blå!!!
  Själv är man snart inne i ”lunken” igen…
  Hälsa Napoleon ; -)

  Svara
  • Maria Evensen
   Maria Evensen says:

   Hej Lotta, Tack för att du sökte upp oss i Cape Town. Du gav oss många svar på våra funderingar om livet i Kapstaden. En rolig ny bekantskap.

   Svara

Lämna en kommentar

Want to join the discussion?
Dela med dig av dina synpunkter!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *